Veckan som gått

Veckan som gått har varit tämligen intensiv och ganska jobbig och flera olika anledningar.

Maken var bortrest nästan hela veckan och det märktes; att både rasta Soya tillräckligt, rida, jobba heltid och fixa med allt möjligt som tornade upp sig har tagit på krafterna.

Min dressyrsadel som knarrat i några dagar lämnades in på lagning och nu går jag på nålar. Inte för att jag hyser några tvivel om att sadeln inte blir ”helt återställd” utan för att frågan ”vad ska jag rida i under tiden” ännu inte har fått något definitivt svar.

Just nu lånar jag en sadel av en Amerigo-representant men sista ordet är inte sagt ännu.

Och att vara utan dressyrsadel i kanske 2-3 veckor känns fullständigt otänkbart för mig- daglig ridning i en flatback hoppsadel är INTE ett alternativ.

Veckans bästa var Archies andraplacering i Tågarp och Soyas ”segerlopp” på träningen i Landskrona.

En av veckans besvikelser var att jag och Birk-Lena fick ställa in vår planerade uteritt i söndags pga regn och åskmuller- det kändes så retligt när Lena hade kört hela vägen från Trelleborg för att bara lasta in hästen och köra igen utan någon ridning.

Vädermässigt har det i veckan inte varit så kul heller- efter många veckor utan en regndroppe i somras har det nu regnat lite eller mycket i princip varje dag.

Jag börjar bli orolig för när vi kommer att få in vår halm och i vilket skick den då kommer att vara- att havreskörden kanske regnar bort gör mig mindre eftersom Archie knappt äter något kraftfoder och absolut skulle klara sig utan (liksom många, många andra hästar men det är en annan historia……).

Art det nu är märkbart mörkare när jag stiger upp är väldigt deprimerande liksom vetskapen att det bara blir ”värre” för varje vecka som går.

Kommande vecka har flera ”projekt” inplanerade och blir förhoppningsvis roligare än denna och om inte annat blir det stoff till flera blogginlägg misstänker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia

    Håller med fullständigt ang. kraftfoder. Våra ponnyer får BARA ensilage och de tränar och tävlar regelbundet. Runda och goa är dom i alla fall! 🙂
    kram
    Cecilia

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>