Liten massagerapport

Idag har jag och Archie haft besök av EC, diplomerad hästmassör som även arbetar med kiropraktik. EC är också tävlingsryttare i dressyr på medelsvår nivå.

EC började med att massera igenom Archie från ”topp till tå” och hon tyckte att han kändes ovanligt mjuk och fri från spänningar.

Ett område på ländens högra sida var dock spänt och behövde lite kiropraktik och även TNS-behandling* och framsidan på vänster lår fick också extra massage eftersom Archie visade lite irritation när hon tryckte på vissa punkter där.

Men detta var mer eller mindre allt och omdömet var att jag har en muskulärt fin häst som EC inte ansåg att hon behövde behandla fler gånger.

Ordinationen är tömkörning/ longering i rund, djup form imorgon och sedan kunde jag rida ett lättare pass på lördag.

Min plan är att tävla en klass på söndag och det trodde EC inte skulle vara några problem.

Besöket tog knappt 1½ timme och kostade 500 kronor + moms.

*TNS enligt Wikipedia: Transkutan Elektrisk NervStimulering är en metod för smärtlindring (massören använde den för att lossa spända muskler om jag förstod saken rätt) som bygger på stimulering med svaga elektriska strömmar. En batteridriven apparat överför via ledningar ström till plattor som sätts på kroppen.

Se även:

http://www.blocket.se/stockholm/TENS_Smartlindring_till_ryttaren_hast_hund_29182044.htm?ca=23_11&w=3

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>