Fredag- jag fick nog!

Idag var det meningen att jag skulle träna för Ebba men jag bestämde mig i sista stund för att låta bli och låta henne rida i stället.

Jag är sedan en tid inne i ett uselt flow på alla möjliga plan och även om mycket var för sig kunde betraktas som småsaker som man kan avfärda utan vidare tankar så kan i alla fall jag någon enstaka gång känna att det är NOG!

Det har helt enkelt varit för mycket ”klydd” med allt möjligt den senaste tiden och jag vågade inte riskera ett eventuellt uselt pass med Archie som lök på laxen.

Så Ebba fick rida och det blev mest galopparbete som bitvis såg riktigt, riktigt bra ut.

Ebba fick till en rejäl power i framför allt högergaloppen och jag skojade och sa att Archie nog aldrig galopperat så fort i hela sitt liv.

En av hästskötarna påpekade det jag själv noterade härom dagen- Archie håller på att förvandlas till en pälsboll.

Den svarta färgen återvänder så sakta och han ser redan jättefin ut men givetvis måste pälsen ”väck” tämligen snart.

Avslutningsvis fick jag idag i alla fall ordning på en grej som ”klyddat” och det var mitt släp eller rättare sagt draget.

När jag körde till träningen i tisdags kom det ett sådant KNARRANDE från släpet (det också….det var tydligen inte nog med sadeln som nu förresten är knäpptyst) att jag nästan förväntade mig att det skulle braka ihop och lossna från bilen på något sätt.

Att otekniska jag lyckades härleda missljudet till själva draget och dessutom få det att sluta genom att smörja det får betraktas som ett vetenskapligt under men även en blind höna kan finna ett korn eller vad är det man säger :)?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Tror det skulle vara svårt att filma något värt namnet med min I-phone och något annat att filma med har jag inte.

    Är inte heller säker på att Ebba vill framträda på film i en blogg hon inte har med att göra- det hade jag inte själv velat.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>