Tisdag- hos Ebba igen

Även idag var vi hos Ebba och trots att säkert halva passet genomfördes i skritt så innebar det ingen vila för Archie precis.

Ebba fortsatte med bakdelsvändningsträningen sedan gårdagen och tränade också på att speeda upp Archies känslighet för hjälperna genom att ständigt växla mellan höger sluta och vänster sluta, framdelsvändningar för höger och sedan vänster skänkel osv. Kvickt skulle det gå- några steg åt sidan för den ena skänkeln och sedan direkt åt andra sidan för motsatt skänkel.

Vi måste försöka bryta mönstret med att jag sitter och ”klämmer” på Archie och driver mest hela tiden och jag ser ju också från marken att det går att få väldigt bra fart på honom utan ett ständigt jagande.

Galoppen är väl den som har förbättrats mest tycker jag, Archie formligen flyger fram emellanåt och det ser, som jag redan nämnt, väldigt trevligt ut.

Jag måste förutom att inte sitta och driva hela tiden också rida/ hålla ihop Archie bättre- ju längre han blir desto långsammare går det- men samtidigt akta mig för att dra tyglarna bakåt utan bara ge ett mjukt stöd med hästen kort framför mig.

Inte helt lätt att hålla ordning på allt men vi tränar på!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>