Vilken affär (varken hund eller hästinlägg som omväxling)!

Idag blev jag åter igen FÖRUNDRAD!

Blev otroligt sugen på en sorts sesamgodis som säljs i flera affärer i området där jag arbetar och begav mig ut på shopping.

Hittade det jag ville ha och när jag skulle betala säger expediten:

”17 kronor”.

Eftersom min plånbok var tung och otymplig av mynt räknade jag upp 17 kronor i enkronor och femtio-öringar och gav expediten dessa som slängde dom på disken och sa SURT:

”Vad ska jag göra med dessa”.

Ehhh….ja….jag fann mig faktiskt inte utan sa lite trevande ”du ska väl ta emot dom som pengar”.

Egentligen skulle Birgitta, 12 år ha hoppat fram- rafsat åt sig mynten, lämnat varorna och aldrig mer besökt en butik så ointresserad av att tjäna pengar men nu var Birgitta snart 44 allt för godissugen för att reagera. Tyvärr får man väl säga för den här mannen skulle egentligen haft sig en riktig näsbränna tycker jag.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hästis

    Jag tycker att man alltid får höra när man handlar att, ”vi tar gärna växelpengar”…. har nog aldrig fått höra att dom INTE vill jämna pengar…. konstigt!

    Svara
  2. Åsa

    Hej,
    Det där var riktigt roligt.. Men jag kan nog ge ett svar på mannens sura min, även om jag naturligtvis inte tycker att det är okej att bli sur på en kund.
    I bageriet där jag jobbar har vi en liten butik, pengarna vi får in ska sättas in på banken i en påse. I den påsen får man bara lägga 50 kr i mynt.. Vilket innebär att vi ALLTID har får mycket växel.. När växelkassan bara består av mynt så får vi växla på banken, och detta tar de naturligtvis betalt för.
    Så, det var nog anledningen.
    Det är fortfarande inte okej att bli sur på kunden, som oftast tror att de gör en god gärning med växeln :O)
    Hälsningar Åsa

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>