När fegisar kommunicerar, del 3

Ännu vanligare än att gömma sig bakom stallets anslagstavla eller ett sms (för där VET ju ändå folk till 99% vem som har författat budskapet) är att använda Internet för att härja anonymt på alla möjliga vis.
 
Det finns väl nästan ingen bloggskribent som inte har råkat ut för just ”Anonym” som ställer mer eller mindre insinuanta frågor, kommer med helt onyanserade påståenden, ifrågasätter bloggaren på ett väldigt fult sätt osv.
 
Som bloggare kan man välja att hantera detta på olika vis, en del har gått så långt att de känt sig drivna till att lägga ner hela bloggverksamheten på grund av påhoppen.
 
En av mina bloggkollegor låter alla kommentarer som bara ANDAS ”negativitet” hamna direkt i papperskorgen, bloggaren vill inte lägga energi på att ens bry sig om skräpet.
 
Själv är jag väl lite mer hårdhudad och publicerar ibland kommentarer som jag anar är skrivna mer för att irritera än något annat och där har jag då resonerat som så att det är mest synd om författaren som jag oftast tycker ”faller på eget grepp”.
 
Jag vill inte heller bara ha en blogg där alla tycker precis som jag och att allt jag gör,  tycker och föreslår är sååååå bra, då blir det inga bra diskussioner utan bara ett evigt ”med-jamsande”.
 
Men visst; även jag har skickat iväg en del idiot-kommentarer rakt ut i den oändliga cyberrymden så i de fallen har den som skrivit slösat bort sin energi helt i onödan.
 
Jag är ju också så pass gammal idag att jag inte bryr mig på samma sätt som när man var säg 20 år- de som inte fattar att jag gör så gott jag kan, att jag älskar mina djur osv, de är inte värda att lägga energi på.
 
Även på diskussionsforum går vågorna höga ibland och det kan märkas att ”folk” skriver i princip vad som helst just för att de kan vara anonyma.
 
En del forum kräver olika former av registrering för att undvika de värsta avarterna och hotar också med avstängning och det håller säkert en del ”bråkmakare” borta.
 
Med tanke på hur otroligt lätt det är att skaffa sig hur många mailadresser som helst från vilka man kan ”drabba” nätet är det inte konstigt att det förekommer så mycket fegis-skrivning men själv är jag ändå av uppfattningen att just Internet är årtusendet bästa uppfinning- man får bara ta det onda med det goda som med mycket annat också!    

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    ”Anonym” i vårt fall var en som kommenterade på Rackes egen nogg-sida som min yngre dotter Johanna sköter. Vi använde visst fel bett (utprovat av Rackes tand-veterinär) och på en bild var han inte i eftergift utan hängde på bettet. (Jag ville bara ha ett vackert motiv på Racke och stora dottern under ett blommande körsbärsträd). IP-adressen syntes dock och eftersom ”anonym” kommenterat på sidan tidigare med namn kunde vi se vem hon var…Besviken man blir:(

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Väldigt trist ja. Och man är inte heller alltid så anonym som man tror. Förvisso är just jag väldigt oteknisk men jag känner flera som är långt därifrån och just ip-adresser säger en hel del, he he….

    Svara
  3. Aramis

    Usch – jag har själv dålig erfarenhet av idioter som fäller väldigt tråkiga och nedlåtande kommentarer – utan att publicera namn. Det enda jag brukar trösta mig med är att dessa stackars ”satar” mår bra av att klanka ner på andra och därmed sagt att de själva mår dåligt! Så – det är bara att beklaga; det är de det är synd om :o)

    Svara
  4. Frela

    Jamen om man nu tycker ex att alla i stallet bör skärpa sig när det gäller sopningen – passar det inte då att skriva det på whiteboarden? Ok att det kanske är stallägarens uppgift men om jag som inhyrd tycker att vi alla tillsammans borde göra ett grabbatag i denna fråga – var skall jag då ta upp detta när jag i princip aldrig träffar alla som står i stallet samtidigt?

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jodå- visst kan man även skriva NEGATIVA kommentarer som rör ALLA (fast man behöver ju inte göra det ”för minsta lilla” kanske utan försöka se tiden an)- det tycker jag också.

    Men om det gäller ENSKILDA personer tycker jag inte att man ska göra det.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Jag skrev ju en gång att jag tycket att vi ALLA skulle titta över sadelkammaren och slänga sådant som inte används, plocka undan osv.

    DEN kommentaren ströks snabbt ut från tavlan :), ingen sa något och inte såg det just DÅ mer städat ut (nu är det ganska fint).

    Risken är väl att andra bara tycker att ”skit du i det” om man lägger sig i stallets skötsel för mycket. Jag vet inte…..

    Svara
  7. Anonymous

    Jag har blivit utskälld efter noter en gång efter att ha skrivit ett fullständigt oskyldigt och skämtsamt inlägg på Ryttarfiket. En U-båt blev komplett skogstokig och skrev det mest otrevliga inlägg jag läst i mannaminne! Är ganska så säker på att denna personen var en bekant, som säkerligen hängde på Ryttarfiket för att ha lite koll på mig. Inte hade jag anat att hon kunde bli så läskigt bitsk under anonym flagg! Hoho!
    (Insåg plötsligt att en vän till denna U-båt säkerligen följer denna blogg, och eftersom hon har angett mig förut så postar jag detta inlägg anonymt – onödigt att göra någon upprörd igen ;D

    Ledtråd till vem jag är: Vi startade original x-årsklubben tillsammans för 1000 år sedan (närmare bestämt 1998) och har haft likadana dr-sadlar en gång i tiden….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>