Söndag- låååångsamt framåt

Idag har snart ”minsta” lilla anläggning 2 ridhus- så även Eslövs Ridklubb som dock inte verkar vara helt färdiga med sitt nybygge eftersom min klass hölls utomhus. Tack och lov var det hela 15 grader men vinden gjorde ändå att det var ganska ”ruggigt”.

Rubriken skulle man kunna tolka på olika vis eftersom jag ju då och då klagat på att ”det” (läs: Archie) går just (för) långsamt framåt både bildligt och bokstavligt.

Men just idag får jag säga att jag mest tycker att det går framåt i bemärkelsen ”bättre och bättre” även om takten med vilken förbättringarna sker kunde vara lite hastigare.

Jag hade hoppat på bättre resultat så här i slutet av tävlingssäsongen men det känns som att det har gått troll i hela ridåret och det är inte mycket att göra åt det mer än att fortsätta att träna.

Min vana trogen…höll jag på att säga….blev jag åter första ryttare utanför placering i dagens LA:4 och det var ju mindre kul.

Om jag ska se det positiva så var det att Archie gick jättefint på framridningen och bättre på banan än på senaste tävlingen. Vi slog flera (enligt mig i alla fall) fina hästar som fick ännu sämre procent än vi (62,4%).

Snälla Liv från stallet kom och filmade ritten och även om den inte fick mig att rysa av välbehag så blev den en bra ”reminder” på vad jag måste tänka på nästa gång jag beträder en dressyrbana (läs: att sitta stilla med skänklarna).

På framridningen tänkte jag på det men så fort jag kom in på banan så var just den tanken som bortblåst och det är ju däri en del av svårigheterna med att tävla ligger- få rider lika bra inne på banan som utanför :).

Halva klassen ungefär red på under 60% liksom de som red LA:1 och jag tror faktiskt att det är en kombination av att domarna dömer hårdare och använder skalan mer idag och att vissa ekipage helt enkelt inte är ”mogna” för klassen. I LA:1 var det tex hela 4 ekipage som hade under 49 %, något som för några år sedan var mycket ovanligt enligt min erfarenhet.

Nu återstår bara 2-3 tävlingar för i år- trist på ett sätt men samtidigt så börjar det kulna vädret göra att i alla fall jag tycker att lite med tävlandet mister sin tjusning :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>