Fredag- mycket öppna

Under dagens Ebba-träning låg fokus på högeröppnan som jag tycker har förändrats (läs: förbättrats) aldeles för lite över tid- den är fortfarande för rak medan vänsteröppnan numera utförs med långt bättre tvärning och böjning OCH i bra tempo.

Högeröppnan är däremot alltså för rak, framför allt om jag inte tillåter Archie att dra ner på tempot.

Så idag gjorde vi mycket öppnor för höger skänkel och det blev bättre efter ett tag i trav och riktigt bra i galopp.

Annars hände inget världsrevolutionerande att rapportera om, vi får väl se vad träningstävlingen imorgon ger.

Nu måste jag läsa in LB:1 programmet som jag inte har ridit på 2 år och aldrig mer trodde jag skulle rida heller (inte med Archie i alla fall) men det blir ju inte alltid som man tänkt här i livet.

Och jag vill kunna rida 2 program imorgon så då fick det bli så här (alla programmen går på kort bana pga ridhusets storlek).

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. mixtillmax.blogspot.com

    varför kör du inte förvänd sluta…är mkt mer hjäpfull!!!!????

    Svara
  2. Minstral

    förstår inte heller hur slutan skulle vara mer hjälpfull än öppnan, det är ju två olika rörelser och båda är ju hjälpfulla men den ena ersätter ju inte den andra?

    Svara
  3. annakarlegard

    Skulle ha fortsatt lite till. Om jag rider omväxlande förvänd sluta och öppna så tycker jag att hästen blir mjukare och mer följsam samt att öppnan sedan blir bättre.

    Svara
  4. AnnH

    Förvänd sluta är en av mina favoriter också. Men ffa för att reglera yttre bog OCH inre bak i en och samma rörelse. I t ex öppna så kommer man åt inre bak men kan (ibland lätt) tappa ut höger bog och på det viset inte ALLS komma åt det inre bakbenet som man inbillar sig.

    Att på volt sitta och jobba med omväxlande öppna, sluta och förvänd sluta är fantastisk bra. Till viss måtta – det är jobbigt för hästen!

    Svara
  5. annakarlegard

    Vore kul om du berättar om du tyckte du blev hjälpt av att växla mellan skolorna. 🙂 Ann kunde ju även förklara, på ett mer pedagoiskt sätt, varför man kan ha nytta av det.

    Svara
  6. Minstral

    Misty blir mycket mer lösgjord efter (lyckad) öppna än sluta och förvänd sluta. Däremot är det ju bäst att växla som andra sagt:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>