Skulle du vilja tävla Totilas?

Efter att ha läst ovanstående artikel var det första som slog mig just frågan i rubriken eller rättare sagt; vem skulle vilja tävla Totilas?

Spontant svar är väl: ”vem som helst, annars vore man väl galen” fast jag tänker faktiskt på ett annat sätt.

Hästen har redan vunnit allt som går att vinna med en och samma ryttare så vad återstår för ”näste man” (eller kvinna för den delen)?

Antingen att upprepa någon annans bedrift, dvs ”rida på någon annans arbete” eller att ”misslyckas” i den bemärkelse att man inte når upp till tidigare gjorda resultat.

Så är det ju förvisso för massor av ryttare som köper, säljer, byter och lånar hästar men detta råkar ju vara världens bästa häst och tror ni inte att man känner annorlunda som ryttare då?

Alla världens ögon på sig och som sagt; misslyckas man så är det på något sätt desto värre för hästen är ju bevisligen så otroligt bra och lyckas man….tja…då har man som sagt ”bara” gjort det som någon annan redan har gjort tidigare.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Det beror ju också lite på VARFÖR man rider. Om man gör det för att det är roligt och man klarar av att rida Totilas så kan det nog vara en rejäl glädjekick. Om man rider för att vara bäst har man som sagt lite att vinna och mycket att förlora. En parallell är ju japanen som köpte Matador. Han jämfördes ju hela tiden med Kyra, vilket inte kan ha varit så kul – men jag hoppas ändå han fick valuta för pengarna i ridglädje. Sen är det förstås lite mer komplicerat än så – en häst som Totilas är troligen inte särskilt lätt att rida.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag kom förresten på en anledning till att en elitryttare skulle vilja tävla Totilas. Ponera att man är tysk och inser att det för första gången i modern tid inte utdelats någon individuell medalj till Tyskland – och att man dessutom var mycket nära att förlora lagBRONSET… Då skulle nog en sådan häst vara ett välkommet tillskott!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>