Dagens (djur)fråga

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7969290.ab

Efter att ha läst artiklar som denna måste jag fråga mig själv om det är jag som har missat något eller om dessa så kallade djurrättsaktivister är mer än måttligt naiva?

Förstår de inte att deras agerande OCKSÅ leder till att de djur de ”befriar” till största del avlider (ibland kanske mer plåsamt än på en mink-farm- vad vet jag) eller skiter de i vilket på grund av något ”högre syfte”?

Om de hade befriat djuren till ett ställe där de blev omhändertagna hade i alla fall jag kunnat synpatisera mer med dom men att bara göra något så här ”halv-dant” (läs. släppa ut tusentals djur vind för våg) känns verkligen inte OK och då har jag svårt att ta dessa personer på allvar.

Därmed inte sagt att jag rättfärdigar minkfarmar men det måste väl finnas bättre sätt att agera mot dessa?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Håller med dig, Birgitta. De flesta utsläppta minkarna går ett grymt öde tillmötes. Har de tur blir de snabbt påkörda eller tagna av något annat rovdjur. De flesta svälter nog ihjäl… De få som lyckas klara sig kommer att bli en plåga för det inhemska livet. Om de överlever vintern. Särskilt markhäckande fåglar. De kan länsa en hel koloni med markhäckande fåglar, ta ägg och ungar. Minken hör inte hemma i vår natur…
    Sedan tycker jag att pälsen är bäst på djuret som är född med den!
    Hälsningar
    Görel

    Svara
  2. Energika

    Jag har frågat en dylik aktivist och svaret blev ”De dör iallafall i frihet”
    Jojo.

    Jag kan bara hålla med er andra, det är ett så korkat sätt att få ut ett budskap som är bra. Istället för att människor vill diskutera frågan om djur i bur blir alla som pratar djurrätt automatiskt idiotförklarade.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>