Lördag- det som göms i snö…..

Som många gånger förut började även denna lördag med ett besök i stallet där jag, under Soyas vakande (hmmm…knappast…snarare dåsiga) öga genomförde ett dressyrpass i ridhuset.

När detta var avklarat körde vi till Järavallen där Åsa och hennes pojk-hundar mötte upp.

Vi har inte träffats på några veckor pga Soyas löp så vi hade mycket att avhandla och var inte färdigpratade förrän efter 2,5 timmes promenad :).

Vädret var soligt och ”vårigt” så det var ingen plåga att gå precis och en whippet går ju inte att promenera trött så alla var nöjda.

Hemma kunde jag konststera att ordspråket ”det som göms i snö kommer upp i tö” hade besannats och det brukar sällan innebära något positivt enligt min erfarenhet.

Tro inget annat än att jag välkomnar våren men tyvärr gör det skarpa dagsljuset att man plötsligt upptäcker allt möjligt som vintermörkret skonsamt dolt.

All snö och kyla har gått hårt åt både gräsmatta och annat (vi har fått en hel del putssläpp vid husgrunden som vi måste snygga till) och även inomhus avslöjas minsta dammkorn skoningslöst.

Jag har ägnat eftermiddagen åt att plocka med lite allt möjligt och till och med vågat mig på att plantera årets första penseer.

Tror att det var efter första vintern i huset som jag gjorde detta redan i slutet av februari och nu har det varit plusgrader dagtid i säkert 14 dagar så förhoppningsvis klarar de sig.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Du som bor i Skåne, när börjar båtfolket sätta ner sina båtar i sjön?
    Vi har ju liksom i kvar här länge än….och jag tänkte annonsera ut några båtgrejor lagom till båtsäsongen.

    Rie

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Skulle tippa att de gör det typ NU-vi har strålande solsken sedan några dagar tillbaka och plusgrader dagtid har det också varit länge.

    Men jag vet inget om båtar så jag kan ha fel?

    Kanske någon båtkunnig bloggläsare vet?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>