Söndag- i skogen

Alltid öronen framåt…..

Det slår aldrig fel….när man kan sova ut vaknar man som ett spöke, nästan mitt i natten.

Så trots att sommartidsövergången gjorde att man egentligen fick en timme mindre så var jag i stallet långt tidigare än vad jag hade tänkt mig, pigg och ”på G”.

Förra helgens skogsridning var så trevlig att jag hade bestämt mig för en repris idag och så fick det bli.

Tyvärr var det ganska kallt och därmed också lite fruset i marken så jag skrittade faktiskt bara men var i gengäld ute i hela 2 timmar och klättrade en del.

Att ge sig ut i skogen kan verkligen rekommenderas vare sig man har en sömngångare eller raket- sömngångaren inser att det inte går att sova över stock och sten för då står man på näsan och raketen kan aldrig få upp samma fart på smala, slingrande skogsvägar som ute på öppna fält tex.

Jag måste förresten berömma min lilla snabbspringare som är så duktig på dessa utflykter.

Hon håller sig väldigt nära Archie så gott som hela tiden och om hon någon gång ”fastnar” kring något som luktar extra gott springer hon snabbt ikapp oss igen.

Och att hon sköter sig så här är nästan en förutsättning- hade hon rusat in och försvunnit bland de täta granarna i stället för att hålla sig på vägarna hade jag inte haft en chans att varken hinna ikapp eller hitta henne.

Efter vår mysiga tur fick Archie tillbringa dagen i hagen medan jag åkte hem för att göra en björnbärspaj och invänta besök från en god vän och tillika dressyr-ryttare, Susanne.

När Susanne dök upp hade vi mycket att avhandla som vanligt, det blir så när man träffas allt för sällan- upptagna som vi är med våra 4-benta kompanjoner :).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Vad jag avundas dig era härliga ridvägar.
    Här är det för stenigt för att man ska kunna rida rakt ut i skogen. Bara att hålla sig efter vägarna.

    Med pållens mamma gjorde jag faktiskt så att jag lastade henne och for och red i min hemby några gånger. Där kände jag terrängen och visste var man kunde rida till skogs.
    Nuvarande pållen vill jag inte göra så med, tyvärr. Mitt av/pålastningsställe har också försvunnit.

    Vi hade också ett bra klätterställe 10 minuters bilfärd bort som vi klättrade pållan i, men det har gjorts om till en crossbana för motorcyklar och annat.

    Rie

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Rie:
     
    Ja, du kan tror att jag uppskattar både skog och ställen där man kan klättra. Utmärkt träning båda delar och skogen är ju dessutom både vacker och ganska skyddande mot tex vind och regn.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>