Ett mysterium (eller fem)

Häromdagen, under en långpromenad med Soya gjorde jag en väldigt intressant observation.

Både framför och bakom skylten som ni ser på bilden ovan såg jag nämligen mängder med hovspår och dessa fortsatte säkert 300 meter efter skylten som oomtvistligt förbjuder ridning på den väg som följer efter skylten. Om man inte har annat, viktigare, att grunna på kan man ju fråga sig följande:

1. VARFÖR rider man just där en skylt uttryckligen förbjuder en att göra det och då det finns likvärdiga vägar som man FÅR rida på precis i anslutning?

2. Vad är det för mening att rida in på en väg som ca 300 meter längre fram slutar i en ”återvändssväng” så att man MÅSTE rida samma väg tillbaka?

3. Är det kanske så att man inte alls har RIDIT på vägen utan GÅTT med hästen och tolkat skylten som att det är ok att promenera till fots med hästen men inte att sitta på densamma?

4. Hur i hela fridens namn har man ens lyckats ta sig förbi avspärringarna? Hur jag än tittade kunde jag inte hitta något ”kryphål” tillräckligt ens för den smalaste lilla ponny så då måste jag helt enkelt fråga mig:

5. Använder man avspärringsbommen som någon form av fast hinder som man hopptränar över?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Bommen kanske inte var låst?

    Det vimlar ju av människor som helt ignorerar all typ av skyltning.

    I min närhet finns det ett populärt promenadområde som är utrustat med vägbom och skyltning. Emellanåt är bommen öppen och folk passar då på att köra in och parkera för att slippa gå 200 meter extra (obegripligt när de ändå ska in i skogen och GÅ). Förvånade och förvånande nog arga (!?) blir de när de ska köra ut och bommen är stängd och låst.
    Att det sitter en skylt som betyder att mototrafik är förbjuden ställer de sig helt oförstående till – ”Bommen var ju öppen”…

    Svara
  2. sofia

    hahaha…den 3:e tolkningen är ju störtskön:)

    Fritt tolkat så kanske någon har gjort så…..

    🙂

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Det tänkte jag faktiskt inte på att kolla- om bommen var olåst. Men ändå….vad är meningen liksom? Att kunna rida ytterligare 300 meter och sedan vända samma väg tillbaka? Obegripligt!
     
    Vad gäller den låsta bommen du berättar om hade jag gottat mig otroligt åt dessa idioter som tvunget skulle köra in- de kunde gått få stå där med sina bilar i dagar!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Trasselkvast:
     
    Det finns inget stall i närheten utan vägen är en ca 300 meter lång/ kort återvändsväg. Om du tittar på bilden så ser du mer eller mindre hela vägen i sin helhet, där finns inga byggnader eller annat av intresse :).

    Svara
  5. Anonymous

    Bommen ser rätt ny ut. Den kanske inte fanns där för ett par dagar sedan.

    Svara
  6. Anonymous

    Du MÅSTE ju forska vidare i denna frågan.
    Jag vill veta hur det ligger till! 🙂

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Då får du nog investera i en övervakningskamera åt mig för jag går/ rider ytterst sällan i dessa krokar så sannolikheten att jag ska avslöja en tjuvryttare är nog mikroskopisk :)!

    Svara
  8. Jenny

    Ang låsta bommar: i anslutning till stallet jag stod tidigare satte man upp en vägbom med lås för att stoppa genomfartstrafik, boende och liknande hade såklart kod och kunde ta sig igenom.
    Lustigt nog var att det TVÅ(!) gånger dök upp bilar som helt enkelt klev ur, gick till bakluckan och tog fram avbitarsax eller liknande och klippte av kedjan för att sedan köra igenom!

    Svara
  9. Åse

    Helt enkelt så att dessa tokryttare hoppar över bommen, kolla in skadorna på skylten!!!
    Denna typ av dumhet (och skaderisk) har pågått till och från under årens lopp. Malmö stad (som äger marken)har vidtagit olika åtgärder fler lär var på gång pågång. Blir så trött på ”hästmänniskor” som förstör för alla oss andra! åse

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>