Två själar- samma tanke: om hundar på tävlingsplatser

http://www.tidningenridsport.se/NyaDebatterVisa.aspx?m=45208&m1=45243&threadId=630096Ibland slås jag av exakt samma tankar som jag sedan kan läsa att andra har dryftat på nätet och det var precis vad som hände häromdagen.

När jag tävlade i Eslöv i söndags reagerade jag på en del hundar jag såg där och blev faktiskt smått irriterad över hur dålig hyfs vissa har på sina djur.

Jag vet inte om det är något specifikt för oss hästägare- att vi lägger så mycket av vår tid på HÄSTEN att det inte finns tid/ intresse för att fostra hundarna lika noga? Själv saknar jag tex heeelt intresse för hundkurser även om jag vill påstå att jag har hyfsad ”ordning” på min hund.

Eller är det bara en slump att man ser ouppfostrade dogs på just hästtävlingar- de kanske förekommer precis lika ofta var som helst höll jag på att säga?

Nu vill jag verkligen inte ha ett allmänt hundförbud på hästtävlingar/ ridsportanläggningar, ve och fasa, att få ha med mig min hund LÖS var tex ett KRAV från mig för att flytta till nuvarande stall men att folk kunde/ borde ha lite mer pli på sina älsklingar vore absolut önskvärt.

Alla dessa hundar som ligger i bilen och skäller i timmar, som håller på att slita itu kopplet när de ser en annan hund, som morrar, hugger i luften när de ser andra hundar (även på avstånd), som gör utfall mot både människor och artfränder osv osv- dom skulle jag GÄRNA slippa vare sig jag råkar ha Soya med mig eller inte.

Tyvärr är väl risken att de ovan uppräknade hundarna (eller egentligen deras ägare) förstör för alla andra- de som HAR pli på sina jyckar- och så blir det fler och fler förbud vilket jag skulle se som väldigt tråkigt och också mycket begränsande.

Jag vill gärna kunna ha med mig min hund om det är lämpligt och för en del tror jag att det hade blivit väldigt svårt om de alltid var tvungna att lämna hunden hemma/ ordna passning så snart de skulle till stallet eller åka på en hästtävling.

En kommentar

  1. Hille

    Det är inte bara hästfolk, tro mig! Var på drop in vaccinering med hundarna förra helgen och det var fullt med hundar där, det var rena vilda western!!
    Stora som små hundar som inte kunde sitta eller ligga still, skällde, gnällde, gjorde utfall. Folk som knappt kunde hålla i sina schäfrar/rottweilers men ändå hade sele på dessa osv. Jag blev faktiskt lite förvånad.

    Mina hundar fick t om beröm från damen i receptionen ”åh vad snälla och duktiga de är”, för att de gick bredvid mig med slakt koppel och satt/låg lugnt bredvid mig i kön, det säger väl en del om hur normalpatienten är.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>