Speciella annonser del 311, här vill jag bo!

Jag har ju många gånger visat er exempel på, enligt mig, fullständigt gräsliga fastigheter av olika slag så nu är det inte mer än rätt att jag visar er mitt drömboende.Visst finns det bättre, vackrare, mer välskötta ställen än detta men den här gården ligger precis där jag vill bo- enkelt uttryckt ganska exakt mellan vårt hus och stallet där Archie står uppstallad. Gissningsvis tar det 10 minuter att skritta till både ”mitt” ridhus och NN:s anläggning härifrån- kan det bli bättre?

Jag har flera gånger sagt till maken ”det här skulle vi köpa om det blir till salu” men då hade jag ingen aning om att prislappen skulle se ut som den gör.

Och på sätt och vis känns det skönt att priset är fullständigt olösligt för vår del, hade gården bara varit 1-2 miljoner för dyr hade jag retat mig i evigheter men nu kan jag bara lägga annonsen till handlingarna med en beklagande suck.

http://www.hemnet.se/bostad/fritidshus-11rum-nevishog-kyrkby-staffanstorps-kommun-nevishog-f,d,-prastgard-1883135

 

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia

    Väldigt vackert! Jag tycker dock det är alldeles för stort för min smak. Så mycket jobb att sköta stället! 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jo absolut och det är väl därför som jag inte heller gråter ihjäl mig.

    Dels hade vi aldrig haft råd att köpa stället och sedan hade vi inte heller haft råd att köpa alla de maskiner och verktyg som behövs för att hålla ett sådant här ställe i skick.

    Och hade vi HAFT pengarna hade vi ändå inte haft TIDEN- för detta sköter sig verkligen inte självt!

    Svara
  3. Cecilia Lindström

    Jösses!!! Där skulle jag nog kunna tänka mig att bo efter lite övertalning 😉

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Hemska människa! Kan du vara snäll och sluta att fresta mig intill tårar! Givetvis ligger denna gård också i närheten av där vi bor och jag undrar om jag inte ska åka och titta på den bara för att riktigt frossa i att den är för dyr även den! Buhuuuuu!!!!!!!!!!

    Svara
  5. Hästis

    Visst är skönt att drömma sig bort ibland…:-) Strunta i pris, jobbet som krävs, heltidsjobb och annat som skymmer drömtillvaron…:-)) Hade samma fantasi om ett ställe jag brukade rida förbi och tjatade på maken att, om det stället nånsin blev till salu… vilket det blev med alldeles fel prislapp…

    Svara
  6. Hästis

    Allvarligt talat, åk och titta och lägg ett bud som ligger inom er budget. Som läget är nu finns det många objekt till salu och bankerna är tuffa. Förra gången det var köparnas marknad la vi vad som mäklarna avfärdade som oförskämda skambud på en del objekt. Upp till ETT ÅR(!) efter kunde vi bli uppringda av mäklare som ville diskutera budet…man ska aldrig ge upp en dröm…:-))

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    På gott och ont är min man inte det minsta intresserad av varken hästar eller stallgöromål.

    Bra- för då riskerar vi inte att köpa någon svindyr hästgård bara för att JAG har fått en idé i skallen- det lär han stoppa.

    Sedan har jag i ärlighetens namn insett att så som det fungerar just nu i nuvarande stallet så kan jag faktiskt inte ha det bättre- varken på någon annan anläggning och faktiskt inte om jag hade haft eget stall heller.

    Det hade INTE blivit billigare att ha hästen hemma och då hade jag varken haft ridbana, ridhus, närheten till NN eller hagsällskap utan att behöva köpa en häst till/ skaffa inackordering. För att inte tala om allt jobb som jag då hade fått sköta som nu fixas av stallägarna!

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Angående att lägga skambud så är jag absolut inte främmande för det.

    Nu tror jag i och för sig att ett så här välskött ställe lär få sin köpare ändå men som sagt, det kostar inget att bjuda ett lägre pris.

    Här fanns ju tyvärr inget stall men som jag skrev i inlägget ovan så är min prio 1 just nu inte heller att ha hästen hemma till varje pris även om det är bra att MÖJLIGHETEN finns. Och det finns tex INTE alls så som vi bor nu.

    Svara
  9. Hästis

    Det är så vi också resonerar. Det krävs nog att båda är intresserade för att man ska kunna ha hästar hemma, vilket min man inte är det minsta, även om han gärna klappar och ger morötter…:-) Men jag skulle gärna köpa ett sånt ställe som ovan där möjligheten finns..om inte annat kan man ha dom hemma på sommaren t.ex.

    Svara
  10. Hästis

    Verkar bara vara bokade visningar…då måste man ju vara seröst intresserad. Öppen visning kan man ju gå på bara för att man är nyfiken och vill drömma lite… 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>