Ett enkelt vattentips!

Idag skulle jag vilja tipsa er om något som är lika enkelt som användbart: en spann vatten :)!

Det är något jag tycker är bra att ha med sig i hästtransporten och då tänker jag INTE att man ska ge hästen dricka för det är inte så många hästar intresserade av enligt min erfarenhet.

Nej, vattnet kan ni ha till att tvätta av hästen efter avslutad träning/ tävling i stället för att köra hem ett av svett intorkat djur.

Ni kan också skölja bettet i vattnet, tvätta era händer eller annat som blivit smutsigt.

Enklast är om man köper en spann med lock alternativt tar en tom mineralspann eftersom dom också har lock. Utan locket riskerar hälften av vattnet att gå till spillo (ordvits!!!) och det är ju onödigt :)!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Bra tips men…SÄRSKRIVNING!!
    —>svett intorkat

    ;-)) Visst hatar du särskrivningar? 😀

    Den här kommentaren behöver du inte publicera.

    Svara
  2. Cecilia

    Vi har alltid en dunk med vatten med oss. Dingo är den första hästen vi haft med som faktiskt DRICKER när vi är på tävlingar! 🙂 Annars är det som du skriver jättebra att ha med till en massa annat oxå!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Ha ha Anna! Läs igen kära du :)! ”Ett av svett intorkat djur”!
    Och ja, jag hatar särskrivningar 🙂 men i meningen ovan ska svett och intorkat vara 2 ord, eller hur :)?

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Cecilia:

    Ja, visst är det ovanligt med hästar som vill dricka på tävling? Undrar varför?
    Detta trots att jag tar med eget vatten?!?
    Men Soya är likadan- dricker nästan aldrig i bilen men däremot ur de dyigaste vattenpölarna man kan tänka sig, uääää!!!

    Svara
  5. Prick

    Jag har alltid med vatten och brukar blanda med lite melass. Det verkar vara lättare att dricka om det är gott, hehe! En extra hink och vattendunk (med neutralt vatten) finns också alltid med.

    Behövs det mer vatten och det är långt att hämta är det dessutom smidigare med en dunk så slipper man ha häften av vattnet på byxorna/i skorna.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Vi har ingen melass i stallet och att köpa en egen dunk känns lite onödigt (skulle nog ta flera år att göra åt), tar plats och kletar ner allt.
    Men kanske skulle det öka drick-lusten för betfor gör det INTE.
    Archie får så mycket betfor till vardags (alla 3 målen- delvis just för att få i sig vätska) så för honom är denna inte det ”godis” det är för vissa hästar.

    Dunk var också smart, just för att slippa spill!

    Svara
  7. Prick

    Ja, melassen räcker verkligen i evigheter. Har en mndre dunk som jag hällt över i (lättare att hålla rent). Som tur är så håller geggan också i evigheter och kan stå kallt (fryser ej).

    Tips – köp inte en ultralätt ihopvikbar dunk på tex Jula. De går sönder efter ett litet tag och läcker. Bättre med de lite dyrare 10-liters-dunkarna med ordentligt skruvlock.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>