En omväxlande promenad (hundinlägg)

Igår träffades jag och Petra för en långpromenad med våra byrackor och denna gången blev vår vandring mer händelsrik än vanligt.

Vi hade bestämt oss för att byta ut Skrylle mot Järavallen och med facit i hand är det frågan om det var rätt beslut :).

Början av promenaden var tämligen händelsefattig men sedan hände desto mer.

När vi skulle gå igenom en del av naturreservatet där kor numera betar blev vi halvt om halvt bortjagade eller….det hade vi absolut blivit om vi inte självmant backat inför flera kor som kom i lite väl hög fart mot oss och såg allt annat än glada och stillsamma ut.

Det var bara att omdirigera rutten för vi kände verkligen inte för att insistera på att motionsspåret faktiskt går genom detta ko-område i vanliga fall, dvs när korna inte går där och blänger.

Efter komötet dröjde det inte länge innan nästa möte- denna gången med en hundägare med 8 (ÅTTA) hundar varav 4 bjässar (2 rottweilers och 2 collie-korsningar).

Detta möte blev långt mindre dramatiskt än det med sur-korna och alla hundarna hejade glatt på varandra.

Efter att ha fått några regnskurar över oss, tvingats balansera på en tunn stock över ett vattendrag för att komma vidare (hundarna tog var sitt graciöst hopp över medan Petra och jag var livrädda för att tappa balansen och dratta i) började vi närma oss våra bilar men då var det dags för nästa möte, denna gången med en kanin.

Den eländiga rackaren hoppade upp mitt framför Soya som genast flög efter den som en katapult.

Det konstiga var att kaninen var helt vit- kan det verkligen ha varit en vildkanin eller är det något kräk som har släppt ut en tamkanin rakt ut i naturen?

Nu kallade jag tillbaka Soya mycket snabbt så någon kanin-ragu blev det inte men det kändes lite konstigt med detta möte faktiskt.

Ganska många myggbett senare och efter en på grund av detta förkortad fika var det dags för hemfärd, både hundar och människor kände sig då rätt rastade efter ca 2 timmars promenix.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    En riktigt händelserik runda. Zahra hade satt efter korna och förmodligen kaninen också. Hilda och Zahra har haft det mindre händelserik dag. De fick i alla fall springa löst på grusfotbollsplanen. Fullt ös i några varv, medan mamma, pappa och jag plockade midsommarblommor.

    Hälsningar
    Görel, Zahra, och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, jag var mycket tacksam över att våra hundar inte brydde sig om korna- då kunde det ha gått riktigt illa.

    Vi hade fullt sjå med att snabbt ta oss därifrån :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>