Söndag- tävling igen

Jag var min vana trogen ute i god tid och var faktiskt först på plats :)!

Archie äter frukost!

Mycket tävlande har det blivit på senare tid men snart sinar det rejält på den fronten och det är lika bra det- även vila är en del av vår träning:).

Idag besöktes Sösdala där vi var för inte så länge sedan- tog ganska exakt 1 timme att köra dit så det var helt ok.

Jag red båda MSV C-klasserna och något gott har i alla fall kommit av de numera små klasserna- de avverkas väldigt snabbt.

Jag har ridit 2 klasser ganska många gånger i år och i princip alltid haft mellan 45- 90 minuter mellan mina starter- ingen dötid där inte.

Och eftersom Archie klarar att ladda om på så kort tid som en halvtimme ibland så ser jag hellre att det är på det här viset än att man sitter och glor rakt upp och ner i kanske 3-4 timmar.

Turligt för mig hade min tränare 3 olika ekipage till start från sin anläggning så det blev ett utmärkt tillfälle för henne att se hur Archie ser ut och beter sig på tävling.

Jag fick en del matnyttiga tips inför kommande starter- jättebra!

Som vanligt, höll jag på att säga, var jag långt mer nöjd med våra prestationer än med placeringar/ poäng (knappt 60% i båda klasserna) och jag kanske är väldigt naiv och önsketänkande men det KÄNNS faktiskt lite bättre för varje start.

Idag fick vi tex 7:or på både mellantrav OCH ökad trav och jag kan inte minnas att det sistnämnda någonsin inträffat i MSV C.

Archie på framridningen!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Jag tror att du ska lita på din känsla att ni utvecklas och blir bättre men betyget 6 tex verkar ju ha en enorm spännvid så det verkar ta tid innan man ser utvecklingen i protokollet. Jag hade samma känsla i våras (innan raset) och såg det också på filmer men det syntes inte i protokollet. :-/

    Det kändes lite tråkigt och jag blev ganska besviken. Men som jag tror du har sagt vid något tillfälle..bedömningssportens baksida.

    Men grattis till 7or på mellantraven och ökade! Härligt!:-))

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Du har helt rätt i att betyget 6 kan användas lite väl slentrianmässigt.

    Jag skulle önska en större spännvidd och att domarna verkligen vågade använda alla betyg mer/ oftare.

    Idag hade jag tex en mkt grov miss i en mellangalopp. Archie bytte galopp nästan direkt och jag fick bryta av och fatta ny galopp. Sedan fick jag totalt hjärnsläpp och bröt av till trav där jag i stället skulle ha gått från mellangalopp till samlad galopp. Eftersom sträckan jag skulle ha tillryggalagt i mellangalopp är en knapp långsida och jag inte hann visa mer än möjligen 2 meter mellangalopp så tyckte jag att betyget 4 var väl generöst- jag trodde jag skulle få betyg 0 typ. Men lika sällan som man får 8:or eller 9:or tror jag att betyg 1 och 2 delas ut trots att man ibland ser rörelser som inte utförs öht.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>