Mina försäkringar…eller rättare sagt DINA försäkringar!

Idag tänkte jag skriva lite om ett nytt försäkringsbolag som jag har kommit i kontakt med: DINA FÖRSÄKRINGAR.

Jag hade faktiskt aldrig ens hört talas om detta bolag förrän en god vän rekommenderade det i samband med en diskussion om hästförsäkringar och när jag stod i begrepp att köpa Kreon ringde jag dit för att förhöra mig närmare om villkoren.

Av all information jag fått, både över telefon och i skriftlig form kan jag inte annat än att tro att jag har gjort en mycket bra affär då jag bytte från Kreons ursprungsbolag IF till Dina försäkringar- sedan får jag bara hoppas att jag inte förbisett någon ”fälla” eller dylikt.

Jag kan knappt tro att det kan skilja så mycket mellan olika bolag men Kreons försäkring blev…tro det eller ej…över 10.000 kronor (!!!!) billigare per år genom att jag valde Dina försäkringar.

Jag har valt en kombination av A1 och A2 samt utökad veterinärvård och hos Dina försäkringar kan man bara välja en självrisk, 1800:– och därefter ersätts 80 % av ens kostnader. Medicin ersätts med upp till 3.000 per försäkringsperiod.

Eftersom Kreon inte utnyttjat sin försäkring hos IF fick jag inte heller någon karens vid bytet av bolag- det är ju annars det som avskräcker en del från att byta.

Summa summarum skulle jag verkligen rekommendera er att dels se över era försäkringar i allmänhet och hästförsäkringen i synnerhet- det kan finnas ganska många tusenlappar att spara.

Jag minns då jag och maken skulle köpa vårt hus och jag kollade hem och villaförsäkringar. Även där skilde det för snart 10 år sedan flera tusen mellan den billigaste (Länsförsäkringar, ca 3000) och den dyraste (Skandia, ca 6000) försäkringen så det lönar sig helt klart att vara lite om sig och kring sig.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Kom i kontakt med detta bolag då jag köpte min nya hästsläp för ca 1år sedan. Toppenbolag! Träffade sedermera på två representanter i Falsterbo, visste nämligen inte att de även försäkrade djur… Bad dessa två trevliga kvinnor räkna på den försäkring som jag idag har i Agria, blev 2500 kr billigare per år!!! och som du nämnde ingen karens vid flytten! Kan nu inte byta förran till nästa försäkringsperiod, som startar i början på maj… Men var så säker, jag kommer iaf byta bolag då!!

    Svara
  2. Prick

    Jag har också bytt till Dina. Minskad premie med ca 50%. Jag tror att jag dock hade 20 dagars karens men löste det genom att börja försäkringen 20 dagar innan den gamla löpte ut. På så vis var jag aldrig oförsäkrad.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>