Veckan som gått

Ännu en ”windy” vecka har förflutit (diss), dock utan vare sig minusgrader eller en snöflinga i sikte (hiss).

Mini har hjälpt mig med Kreon-ridning 2 morgnar och jag är, som ni säkert förstår, mycket nöjd med denna morgontidiga hjälp som passar mitt schema mycket bättre än om vi skulle träna på kvällstid eller ännu värre; behöva åka iväg med släpet i mörker och kyla.

Lilla spindeln har också fått löshoppa och det gjorde han bra tycker jag; till skillnad från en del dressyrinrikrade hästar som knappt kan gå över en bom utan att de antingen ska ”bonka i” den eller ifrågasätta om den ens ska hoppas så tyckte jag att Kreon verkade ha koll på både sig själv och hinderna.

Vad gäller uteridning har det bara blivit en sådan i veckan vilket jag tycker är för lite och har lite dåligt samvete för men samtidigt finns det gränser för vad jag kan/bör riskera genom att rida i ”dåligt” väder.

Kan väl säga att den uteritt som ändå blev nog hade ratats av många ryttare med långt pålitligare hästar än min; det blåste aldeles för mycket och det var kanske mer tur än skicklighet att inte allt möjligt kom farande i vinden och skrämde Kreon.

En av årets mest ångestladdade events är också avklarat- bilen har gått igenom besiktningen (och jag är 3.500:- fattigare men det var det helt klart värt).

Soya framlever sina dagar mestadels under värmefilten- å vilken lycka detta tyg har gett oss båda.

I lördags var hon i Skrylle med maken och idag blev det Dalby med Åsa (och Soyas pojkvänner Ghandi och Trillik), annars går vi mest häromkring och famlar ofta i mörker både morgnar och kvällar (urtrist).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Han verkar nästintill perfekt din nya häst! Mångsidig, utomordentliga rörelser, känslig och lättlärd! Snart rider ni nog de svåra klasserna. Han överglänser säkert alla andra hästar i ditt stall :)Lycka till! Mvh Lina

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hihi Lina…det låter som att du beskriver en riktig världsmästare :).
     
    Och det ÄR han ju…för mig och i mina subjektiva ögon- jag älskar honom verkligen.
     
    Så även om jag inte tycker att han har (ditt citat) utomordentliga rörelser (traven måste absolut förbättras)  så tycker ju JAG att han överglänser alla hästarna på anläggningen utan tvekan men det misstänker jag att jag är den enda som tycker- både subjektivt och objektivt sett. Dels så är troligen alla hästar finast för sin ägare och dels har nästan ingen sett Kreon på ett sådant sätt att de skulle tycka att han är speciellt ”märkvärdig”. Ser man honom strutta runt i sin lilla trav eller stå fastfrusen på vägarna kring stallet undrar man nog snarare ”hur kunde hon sälja den där snygga hästen hon hade och som var såååå snäll” eller ”vad ser hon hos den här dumma hästen”. Så man måste nog känna på hans ridbarhet för att gilla honom och dessutom finna sig i att detta är en känslig häst som man inte kan rida ”hur som helst”.   
    Ja, det är nog tur att det finns hästar för allas tycke och smak :)!  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>