Dagens (hästlicens)fråga

Som redan diskuterats tidigare har man till och med 31 december möjlighet att lösa livstidslicens för sin häst, därefter kommer det att kosta 200 kronor om året.

För de som redan har licenser till sina hästar är det således ”lugnt”- de behöver inte betala något mer men jag är nyfiken på hur ni med hästar som för närvarande saknar licens kommer att göra- för alla hästar MÅSTE ha licens för att få tävla från och med nästa år.

Kommer ni att lösa livstidslicens snarast eller nöja er med den årliga kostnaden?

Ska ni kanske inte tävla nästa år pga de nya reglerna?

Själv kommer jag, min skrockfullhet till trots, att lösa livstidslicens och hoppas att jag får tävla med min kära häst i mer än 5 år (det är först därefter som denna blir mer lönsam så att säga).

Orkar inte ”tjafsa” för de 750 kronorna extra som livstidslicensens kommer att kosta, dessutom vet man ju aldrig om årlicensen plötsligt kommer att kosta mer än de 200. Känns som att det är lika bra att ha det ordnat en gång för alla men det kanske är dumt att resonera så?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har löst livstidslicens för min treåring. Planen för honom är ju att han ska bli tävlingshäst och han har hela livet framför sig, så det var ett rätt så lätt val – nu slipper jag ju hålla på och fixa med detta varje år. Min man löste även livstidslicens för sin häst. Han har hittills tävlat lokalt och har alltså inte behövt licens tidigare. Förhoppningsvis kommer han ta steget upp till regional under 2012, men licens behöver han ju oavsett nu.

    Svara
  2. Spiggen

    Vi har löst livstidslicens till vårt treåriga sto. Förhoppningen är ju att hon ska får ett långt och framgångsrikt tävlingsliv. Känndes som det är skönt att ha det avklarat. Sen är det ju som du skrev Birgitta, man vet inte vad licenserna kommer att kosta i framtiden.

    Svara
  3. tvärsan

    Det är svårt att komma med på tävlingar här i huvudstaden, många klasser blir fulla på mindre än en minut, sen är det femtioelva reserver i kö. Sen blir det massa strykningar och dagen innan tävling kan man få besked om man kommit med eller inte. Det nya systemet är nästan sämre än systemet med bortlottningar.
    När dessutom förbundet skötte införandet av det nya licenssystemet så illa så tappade jag lusten att tävla. Det är helt enkelt för mycket strul.
    Kommer säkert att ändra uppfattning så småning om, man vänjer sig även vid dåliga system 😉

    Svara
  4. Louise

    Jag tycker det är riktigt gjort och förstår faktiskt inte att inte alla löser livstidslicens. I det stora hela om man tänker på vad en häst kostar så är licensen en liten summa och någon gång så jämnar det ju ut sig. Min häst hade redan sin licens färdig när jag köpte henne men hade hon inte haft någon så hade jag löst på livstid.

    Precis på samma sätt som jag hellre köper en telefon kontant än att ha den på avbetalning i tolv månader.
    Mest för att slippa momentet att betala varje år, tror att det blir tråkigt i längden och hur irriterande alla nya regler och kostnader blir så kanske man irriterar sig mindre när man måste betala för hästens licens varje år.. Skönt att ha det överstökat! 🙂

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jag tänker lite som du Louise för skulle något hända med Kreon så att det aldrig hinner löna sig att jag löste livstidslicens så skulle just ”förlusten” av dom pengarna vara det som störde mig minst i sammanhanget.

    Som du skriver så har man ändå så mycket kostnader för hästen så detta blir- på det stora hela- det lilla.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>