Söndag- skenet bedrar

Om man tittar på ovanstående bild som togs i Dalby i förmiddags så skulle man lätt avundsjukt kunna tänka ”åh…så fint väder” men läser man rubriken så förstår man att så inte varit fallet.

Visst var det fint just då bilden togs och typ 1,5 timme till så Åsa, jag och hundarna hade en lika skön promenad som vanligt men resten av dagen har verkligen inte varit lika behaglig.

Redan på morgonen då jag begav mig till stallet i ottan eftersom jag hade jouren i båda stallen möttes jag av årets första snöblandade regn och medan jag höll på att släppa ut hästarna kom det dessutom hagel vid 2 tillfällen.

Sedan lugnade det alltså ner sig och jag kunde åka till Dalby med Soya men vi hann inte mer än hem förrän det körde igång igen.

Regn, snö, hagel och som lök på laxen lite hårda vindar avlöste varandra med minuters intervall och jag fann för gott att ta in hästarna i förtid vilket visade sig vara ett klokt beslut.

Tack och lov fick jag hjälp av stallägarna- det tar sin lilla tid att ta in 25-talet hästar och vi var genomblöta när den sista hästen traskade in i sin box.

Min plan var att skritta ut med Kreon men med tanke på vädret och att ridhuset lockade helt tomt så blev det lite lätt tömkörning i stället- otroligt retligt att inte få komma ut en dag till i denna veckan men vad skulle jag göra?

Tja…med facit i hand skulle jag ha VÄNTAT för ”givetvis” slutade det att både regna och snöa när jag hade tömkört färdigt men då var det så dags.

Ja, ja…detta bekräftar bara min uppfattning om vintern som den uslaste av årstider.

Hagarna ser ut som bottenlös sumpmark, det har regnat mer eller mindre varje dag i flera veckor och stormat hur mycket som helst dessutom.

Och kom nu inte dragande med att det hade varit bättre med snö för så varmt som det har varit (inte en minusgrad i sikte) så hade givetvis det vita inte blivit liggande utan även det förvandlats till skitig sörja.

Nåväl…någon gång blir det vår och tills dess är det bara att stå ut.

Själv ska jag nu torka upp och vila mig till klockan sju då det är dags för det sista stallbesöket för idag, då för att fodra alla djuren och säga godnatt till min mupp.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Tatjana Tanja Radlovacki-Vujisic

    Stackaren! Jag var ute med Kira och blev genomblöt efter 5 min. Det blev Kiras kortaste promenad hittills. Bara tanken på att ta hand om 25 hästar ute idag gör att jag börjar frysa.

    Svara
  2. Åsa

    Vi hade verkligen en helt fantastisk tur med vädret på hela vår runda 😀
    Bara dryga timmen efter när jag besökte Järavallen med andra halvan av flocken så hade vi spöregn och ”spöhagel” om vartannat…
    Vilken tur att du fick hjälp med insläpp av hela den hästflocken..
    Vi syns på lördag ! Killarna har inhandlat en julklapp till sin flickvän Soya…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>