Veckan som gått

Veckan började bra; med en ledig dag och sådant är alltid uppskattat, i alla fall hos mig.

I onsdags kom NN för att hålla träning och det var väldigt roligt, som vanligt höll jag på att säga.

Kreon visade förvisso upp sin eldiga sida under några sekvenser men han skröt också med fina skolor och galoppfattningar som tidigare i veckan varit varierat mycket bra och ganska sprättiga men nu bara var så lugna och korrekta.

Efter dessa stordåd inledde Muppe den korta vila jag planerat för honom och den pågår för fullt as we speak.

En vecka är det tänkt att gossen ska få vila ryggen samtidigt som han tex ”tränar” på att umgås med andra hästar i ridhuset.

Den så kallade träningen ska, har i alla fall hans ägare tänkt sig, utmynna i att Kreon blir van vid att hästar kommer in i och lämnar ridhuset utan att han behöver engagera sig i deras göranden och låtanden.

Andra ryttare ska också få smacka på sina hästar utan att Kreon ska tro att detta är avsett för honom och han ska också lära sig att andra hästar får sprätta till utan att han måste göra det.

Vår ridning i det alltid morgontomma ridhuset fungerar oftast ypperligt så nu är det dags att ”take it to the next level”- det vill till om vi ska tävla till våren.

På tal om tävling löste jag Kreons livstidslicens i veckan- lika bra att ha det gjort och den lär väl inte bli billigare med åren om man ska betala årligen.

Den gångna veckan innebar att min käraste kollega slutade för ett annat arbete och jag som hatar förändringar våndas nu inför vad som komma skall.

När kommer det en ny medarbetare, vem kommer det att bli och hur länge ska den människan stanna är frågor som jag med mitt kontrollbehov skulle vilja ha svar på.

Nåja…nytt år och nya möjligheter- förhoppningsvis blir året ännu bättre än det förra, jag håller tummarna!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>