Lördag- kärt besök

Vad trevligt det var att mötas av ett begynnande solsken när jag kom till stallet!

Förklaringen var att det hade frusit på under natten (det var bara 2 plusgrader på morgonen) och det är ju inte helt ovanligt att just någon minusgrad får med sin vackert väder.

Det kära besöket som åsyftas i rubriken var ingen annan än NN som är i Skåne och håller träningar för allt vad tygen håller denna helgen.

12 ridsugna elever ska drillas både idag och imorgon och först ut av alla var jag och min mupp.

Redan när jag tog de första travstegen med Kreon njöt jag- han kändes otroligt fin.

Sägas ska att jag hitills aldrig upplevt honom som särskilt omedgörlig ens de första minuterna man rider; han är inte en häst som behöver ”ridas loss” och böjas och bändas med utan han är rätt så ”med” direkt.

Idag var ridhuset nyharvat vilket det aldrig är när jag rider (fullt förståeligt…vem skulle stiga upp och harva mitt i natten ha ha) och det aaaaaningens djupare underlaget var precis vad Kreon behövde för att få den där extra nanosekundens vila i steget som gör ganska stor skillnad när han travar.

Dagens pass var som de senaste för NN; jag fick visa skolor, förvänd galopp och så tränade jag på att minska volten så mycket vi klarade av i vanlig galopp.

Bortsett från några odramatiska ”hopp” i galoppen från Kreons sida (varav han efter det ena skuttet gjorde ett klockrent byte som kändes jättehärligt :)) skötte han sig jättebra och jag var mycket nöjd efter lektionen.

Bra var också att 2 andra ekipage hade träning för en annan tränare samtidigt och dessa red mest över olika bommar som var utlagda överallt i ridhuset.

Kreon fick således även träna på att samsas med andra och det är ju precis det han behöver.

Mini kom och följde hela lektionen från läktaren vilket också gladde mig- det är ju bra även för henne att höra hur NN och jag resonerar kring Kreons träningsupplägg och i ärlightens namn kan hon också ta åt sig lite cred för att hästen går som den gör just nu.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>