Kylskåpspolisen visar och berättar, del 1

Precis som jag här på bloggen ibland agerar självutnämnd ordpolis så har jag på jobbet gett mig själv en andra titel; KYLSKÅPSPOLISEN.Kylskåpspolisens främsta uppgift är att upprätthålla lag och ordning i de kylskåp som finns på min arbetsplats, närmare bestämt 2 stycken.

I det ena av dessa två kylskåp förvaras sådan mat som är ”gemensam”, dvs som inhandlas till den gemensamma frukost som aväts varje torsdag 08.00 och som arbetsgivaren bjuder på.

Det som blir över efter dessa skrovmål läggs alltså i kylskåpet och sedan kan den som är hungrig gå och plocka där tills allt är uppätet….typ.

Vad som försiggår i detta kylskåp ska jag illustrera med ett par väl valda bilder i del 2 av denna serie men idag tänkte jag att vi kunde börja med att ta en titt i kylskåp nummer 1, det kylskåp där var och en lägger in den mat som personen avser att äta under arbetstidens gång, främst under lunchtid men även kanske till någon frukost eller eftermiddagsfika.

Kylskåp nummer 1 fordrar ständiga insatser från kylskåpspolisen som oftast genom en omisskännlig ODÖR inser att en utrensing är av nöden.

Även om kylskåpspolisen själv är den första till att anse att man inte behöver lita blint på datumstämpeln utan faktiskt kan använda exempelvis sin NÄSA för att avgöra om något är fortsatt tjänligt som människoföda eller ej så har erfarenheten visat att mjölk som är 14 dagar gammal eller leverpastej som stått öppnad lika länge riskerar att gå till attack och anfalla den som öppnar kylskåpsdörren om inte polisen har förpassat eländet till soptunnan.

Nu skulle man kanske tycka att var och en av de anställda borde kunna städa ur sin egen gamla mat men riktigt så enkelt är det inte.

Dels så har de anställda på denna arbetsplats svååååra arbetsuppgifter att tampas med och att då hålla reda på om en korv är utgången i datum eller ej kan kanske inte anses som prio 1 i deras liv och dels så händer det mer eller mindre frekvent att folket slutar, går på semester, blir sjukskrivna eller av anda orsaker inte besöker arbetsplatsen på ett tag och då hinner det hända grejer med deras kvarglömda mat kan jag lova.

Polisen har mer än en gång hittat både konserver och annat som gick ut i datum för flera ÅR sedan (helt sant) och det är då polisens givna uppgift att ta hand om detta avskräde och samtidigt bereda plats i kylskåpet för mer dagfärska varor.

Ja, detta var lite om innehållet i kylskåp nummer 1 och imorgon ska vi rent bildligt ta oss en titt på vad som försiggår i det andra kylskåpet, lämpligen döpt till kylskåp nummer 2.

 
Här en….ska vi kalla det ”grönmögelsås” in progress…redo att anfalla! AAAAAtack!!!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>