Torsdag- köldrekord och välvadderad hopphäst

Hoppsan…än var det tydligen för tidigt att ropa ”hej” eller snarare ”hejdå vinter”- i morse var det hela 8 minusgrader, köldrekord för i år med andra ord.
 
Liksom de senaste torsdagarna stod löshoppning på Kreons ”to-do-lista” och han hoppade lika lätt och fint som vanligt.
 
Vis av första löshoppningens ”incidient” då Kreon sparkade upp ett litet sår på sig själv, troligen med en av broddarna hoppar han numera med både livrem och hängslen, läs: boots runt om (hade han haft det på bakbenen hade han aldrig fått sitt sår) och senskydd fram.
 
Förutom en skrittmaskin skulle jag, om jag fick önska mig en drömanläggning även vilja ha ett separat ridhus där en löshoppningsarena alltid stod uppbyggd- då hade jag nog låtit Kreon småskutta flera gånger i veckan.
 
Nu tar det ändå sin lilla tid med hinderbygge och inhängnande av dessa- inget jag orkar göra mer än en gång i veckan känner jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Köldrekord här också….fast -28 grader.
    Det var bara 18 i morse så pållen slapp täcke.
    Blev lite snopen när jag såg på termometern ikväll….men han frös inte alls i sin jättetjocka päls.Han avskyr att ha täcke så jag undviker det om det inte är nödvändigt – men hade det stått -28 i morse hade han nog fått finna sig i att täckas.

    Rie

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>