Hästmänniskor är ett jäkla släkte

Insåg nyligen att man bör undvika att läsa för mycket på diskussionsforum som tex Bukefalos då man i så fall lätt kan få uppfattningen att hästfolk inte är riktigt kloka på många olika sätt.

Vi är både godtrogna, oärliga, okunniga, okamratliga och gud vet allt.

Jag vet inte hur många trådar jag läst genom åren som handlat om:

Folk som lånar ut sin häst till någon som missköter den, inte betalar den som överenskommits, vill lämna tillbaka den av konstiga anledningar etc.

Hästägare som stjäler andra hästägares utrustning och/ eller foder eller lånar saker utan att fråga.

Hästfolk som släpper ut andras hästar utan lov, i andra hagar än de överenskomna, med andra hästar än de överenskomna osv.

Folk som i god tro låter någon stalla upp sin häst hos dom varpå hästen inte sköts, stallhyran inte betalas, foder inte köps in och hästägaren slutligen försvinner utan att ha betalat en krona.

Inackorderingar som mobbar varandra, pratar illa om en bakom ryggen, skriver taskiga meddelanden på stalltavlan, intrigerar och har tretusen åsikter om ens häst som de framför, både ombedda och ombedda till gud och alla människor.

Ja…ni fattar….

Vad alla dessa inlägg står för kan man ju så klart spekulera i och själv får jag hoppas att vi inte är så hemska som det kan verka utan att det ju är AVARTERNA och UNDANTAGEN folk skriver om och beklagar sig över- när allt fungerar som det ska brukar folk inte vara lika snabba med att skriva om sådant.

Vad tror ni? Är vi hemska?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    OFTA OCH MÅNGA Oärliga hästmänniskor i den mån att man försöker dölja det som är fel på hästar innan man säljer dom! Eller undanhålla sanningen:(

    I frågor där det handlar om status & pengar tycker jag hästmänniskor kan sticka ut, men om det är mer än andra kategorier vet jag inte.

    Intet för intet det kallas hästskojare:/

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Du har en ”point” där Sofia.
     
    Minns när jag skulle sälja Archie och en intressent TACKADE mig speciellt för min ÄRLIGHET.
     
    Men så funkar jag; dels har jag aldrig varit en person som ljuger medvetet och dels vet jag att det är svårt nog att sälja en häst och SLIPPA en massa tjafs i efterhand utan att man dessutom ska ha försökt att föra köparen bakom ljuset.
     
    Men jag ”vet” att många inte är ärliga i hästaffärer och ”glömmer” att berätta om både det ena och det andra- separat inlägg om detta kommer faktiskt i nästa vecka.
     
    Enligt min erfarenhet kommer en lögn alltid fram och att då behöva dividera med en köpare som kanske vill lämna tillbaka hästen, få tillbaka en viss del av inköpssumman eller vad den nu kan handla om- usch och blä och nej tack säger jag.

    Svara
  3. sofia

    En lögn kommer ALLTID fram!! Hinner alltid upp en & ”hästsverige” är inte större än så. Vill man bli känd för att ljuga om hästens utbildningsnivå, sjukdommar eller dyl så hoppas jag inte man sover gott om natten.

    Skämmes tame f-n! För människor som är oärliga.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ja, just att häst-Sverige är så litet vilket för mig har bevisats typ en miljon gånger genom åren gör att jag aldrig skulle varken VÅGA eller VILJA ljuga, varken vid hästaffärer eller tex saker som jag skriver om på bloggen.
     
    Skönt när folk är ärliga och går att lita på- det tror jag var en mycket starkt bidragande orsak till att Archie blev såld OSEDD (!!!!!)- köparna litande helt enkelt på NN som förordade hästen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>