Min katt- min skatt

Nu ”måste” jag visa lite nya kort på en av mina kelgrisar- Gullis!Han har blivit sååå tam numera och verkar inte ha något emot att jag bär omkring på honom eller bara sitter och har honom i knät.

Nu spinner han för fullt och kan också självmant komma fram- tänk när jag nästan jagade honom längst stallet och drog fram honom under mitt skåp ganska bryskt ha ha.

Vägen till hans hjärta har helt klart gått via magen och nu har jag ”fått” precis det jag absolut inte ville ha och har motarbetat under alla år med katt i stallet; en katt som kommer rusande och jamar uppFODRANDE (obs ordvits) så fort jag dyker upp på morgonen.

Liiite stressande är det allt men jag får ju verkligen skylla mig själv- så går det när man börjar mata en gullig kattunge och det är ju bara han som ”håller på”, de andra katterna håller sig undan.

Rent kostnadsmässigt överlever jag i alla fall- hans torrfoder kostar inte ens en krona om dagen så det kan det vara värt :).

Jag tror inte alls på att ta hem stallkatter till ett liv inomhus och eftersom vi bor 40 meter från en mycket starkt trafikerad väg är det inte heller ett alternativ att låta honom gå in och ut som han vill hemma hos mig- annars tror jag nog att stallägarna hade gett mig honom- det kommer (tyvärr) nya avkommor tätare än önskvärt.





12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jättefin kisse! Men varför blir det en massa kattungar? Stallägaren får väl kastrera sina katter. Bara en fundering.
    Hälsningar
    Lena

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Har ingen aning om varför katterna inte är kastrerade.

    Det jag hört någon säga är att de inte är lika bra musjägare om de kastreras och det är väl därför många har katt på landet inbillar jag mig.

    Som sagt; vet inte och eftersom det inte är mina katter så lägger jag mig inte i.

    Svara
  3. Anonymous

    Han är hur söt som helst Gullis!

    Det där med att en kastrerad katt skulle vara en sämre musjägare tror jag inte på! Visst de har inte lika stort revir som en okastrerad, men det är väl närområdet man vill att de ska jaga på!? Har haft kastrerade katter, dessutom innekatter, som fångat både ett och annat när de har varit ute, fladdemus, råtta (ingen mus utan en råtta eller storsork), ödlor, näbbmöss, fåglar och snok. Som innekatter var de ju inte vana musjägare, men jaktinstinkten finns där. Deras främsta byte var väl flugor, fjärilar och varandra. 😉

    Ska man inte ha katterna till avel, så tycker jag att de ska kastreras. Det är mer skonsamt än att behöva ta bort kattungar stup i ett. Bondkatter, har man kanske inte så mycket avel på men ändå.

    Hälsningar

    Före detta siameskattuppfödaren 😉
    Görel

    Svara
  4. Anonymous

    Fast det är klart att du ska lägga dig i. Vart tar alla kattungar vägen?
    Skulle aldrig vilja stå på ett ställe där man inte tar väl han om alla djur. Det säger ju lite om människorna som har stället.
    Nu menar jag givetvis inte att det är ditt ansvar eller så. Men jag blir bara förbannad när folk inte tar hand om sina djur.
    Okontrollerad är inte att att visa hänsyn och ta hand om sitt djur
    Hälsningar
    Lena

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Lena:

    Jag trivs så otroligt bra i detta stall att det inte ens har föresvävat mig att flytta för att man där väljer att inte kastrera sina katter.

    Eftersom det inte var det inlägget handlade om vill jag inte diskutera detta ytterligare eftersom jag inte vill spekulera i sådant jag inte har fakta kring.

    Svara
  6. Anonymous

    Naturligtvis kan man se att de inte är så noga med sina djur och sin djuhållning genom att inte kasterera sina katter. Tveksamt om de verkligen har en god hästhållning när kunskaper brister som om andra djur. Har svårt att se att man tar väl hand om vissa djur men inte andra. Har aldrig stått på ett stall där de haft en godtycklig djurhållning. Det vittnar om allt för stor okunskap. Civilkurage saknas nästan alltid. Trist!

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Som jag sagt vid tidigare tillfällen tycker jag att man ska vara försiktig/ inte uttala sig om sådant man inte säkert VET något om.
     
    Att antyda att någon inte tar väl hand om inackorderade hästar för att man valt att inte kastrera de egna katterna är att ge sig ut på väldigt djupt vatten enligt mitt förmenande.
     
    Då de personer du har synpunkter på inte driver denna blogg och inte heller ska behöva stå till svars för hur de resonerar och agerar (inlägget handlar om en ursöt katt jag ”adopterat”) kommer jag inte att bemöta fler kommentarer liknande denna.
     
    Jag har fullt förtroende för hur min häst tas om hand och har inga som helst planer på att flytta.
     
    Beträffande brist på civilkurage varken kan, vill eller orkar jag vara världs-samvetet mer än vad jag redan är och som jag inte alltid berättar om här på bloggen.
     
    De som känner mig IRL vet att min mun kan vara mycket stor och svår att hålla stängd och det kommer den att fortsätta att vara även om det verkligen inte gynnat mig alla gånger.    

    Svara
  8. Anonymous

    Ingen begär väl att du ska vara världsamvetet? men att fråga stallägarna hur de tänker angående katterna är väl ingen stor grej.
    Det är väl precis i sådana läge det är försvarbart att ha stor mun.
    Alltför många behandlar katter som slit och släng varor. En tråkig utveckling är att många hundar behandlas likadant.
    Själv vill jag att alla djur har det lika bra som mina husdjur oavsett om det är en katt eller hund.
    Hälsningar stormunnen Stina

    Svara
  9. Anonymous

    Jo så är det ju stor i orden liten på jorden sa alltid min kloka mormor.

    Svara
  10. Anonymous

    Ja oj vad klok mormor måste varit! det uttrycket har jag aldrig hört innan. Suck!
    Eller så borde det kanske vara feg i orden, feg på jorden?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>