Måndag- vilket bakslag!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; om det finns en högre makt så vill den nog straffa mig för alla de år då jag gnällt så fort jag inte varit annat än helt ensam i ridhuset.

Nu är det som förgjort- hur jag än anstränger mig för att träna med andra verkar det inte gå!

Min senaste otroligt listiga plan, tyckte jag själv i alla fall, var att rida samtidigt som man har lektionsverksamhet på ”min” ridskola- då MÅSTE det ju garanterat finnas hästar i mängd som Kreon kan träna sina nerver på.

När jag kom till ridskolan förra veckan visade det sig att den grupp jag hade tänkt inleda lite smygträning med skulle RIDA UT?!?!?!?

Jaha…jag hann skritta i några minuter med dom innan de gav sig av- alltid något.

I dag hade jag gjort upp samma plan eftersom jag hade sett att lektionerna skulle börja 17.00 så jag slutade tidigare från jobbet, hastade iväg efter Kreon och körde förväntansfull till ridskolan.

Började rida 16.30 så att Kreon skulle vara avrastad tills lektionshästarna kom och sedan väntade…och väntade….och väntade jag.

När klockan hade blivit 17.15 insåg jag att även den lektionen hade försvunnit i det blå eller möjligtvis ridit ut eller valt att rida i utepaddocken och då var jag ganska uppgiven och besviken.

Visst gick Kreon jättebra men det var liksom inte DET vi skulle träna på- det vet jag redan att han gör när han är ensam.

Medan jag lastade in det lilla djuret fick jag höra att nästa lektion skulle börja 18.00 och att jag var välkommen att delta i den om jag ville och då valde elaka Birgitta faktiskt att göra detta- dvs att ta ut ”stackars” Kreon efter 20 minuters vila i släpet för ÄNNU ett ”ridpass”.

Med facit i hand var det nog inte helt dumt att göra på detta vis- Kreon var trött och såååå foglig och jag kunde både trava och galoppera runt bland 10-talet lektionshästar.

Nu red jag bara i 20 minuter, kände att det fick vara någon måtta på jobbandet för Kreons del men han kändes verkligen inte alls sugen på att hitta på några som helst dumheter- UTMÄRKT!

Jag har full förståelse för om folk som ser honom som idag tänker att ”den där Birgitta…hon kan verkligen överdriva hon” för ser man Kreon så här kan man tro att han tränar inför ”Sveriges lydigaste häst” men de som sett hans andra, mindre behagliga sida vet att skenet KAN bedra :).

Muppe pustar ut efter sin ”dubbel-lektion”.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ida

    Precis som en vanlig tävling, rider en klass, lastar, vilar, lastar ut o rider nästa klass. Perfekt träning :0)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ni har helt rätt Prick och Ida. Med facit i hand blev det bättre så här och det sa jag också till en fd stallkamrat när vi pratade om det, att det är ju så det kan gå till på en tävling: man rider, sedan lastar man hästen och sedan tar man ut den igen till nästa klass :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>