Fredag- avspänd inspänd

Har man en konvalescent kan jag verkligen rekommendera att leda den inspänd och inte bara lufsa omkring med den i ett snöre.

Dels blir det faktiskt lite mer ”arbete” med inspänningarna och framför allt har man en helt annan kontroll på hästen.

Jag känner mig i alla fall mycket säkrare när Kreon ”sitter fast” och har honom hellre på detta vis och kan gå på utomhuspromenader i omgivningarna än att jag känner att jag måste gå i ridhuset för att inte riskera något.

I denna värme gissar jag dessutom att det är ungefär 5000 grader varmt i ridhuset, Kreon blev svettig bara av att skritta utomhus i 20 minuter. Och det blev jag också om jag ska vara ärlig :).

En kommentar

  1. Anonymous

    Jag brukar sällan enbart gå promenader med min häst, men före och efter varje longering går vi ca 10-15 min som uppvärmning/avskritt. Jag använder mig av pessoasele vid longering och den får han behålla på när vi skrittar av. Det är då ett utmärkt tillfälle att träna på att skritta med korta men aktiva steg. Det tog ett tag för honom att fatta att gå sakta inte betydde stanna, men efter ett par gånger gick det prima!

    Hälsn Lina

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>