Söndag- till fots

Ännu en helgdag med mycket motion men det gillar jag- det eller att ligga i soffan :))).

Började dagen med att fodra alla hästar på anläggningen och sedan släppa ut Kreon samt hästarna från stora stallet- jag hade lovat en stallkamrat att ta hennes jour; därav detta arrangemang.

När alla djuren var ute i blåsten hastade jag hem för att hämta Soya- Åsa, Trillik och Gandi väntade på oss på Järavallen.

1,5 timme senare hade vi pratat och gått oss trötta (vi människor i alla fall-hundarna kan gå hur länge som helst) och då åkte vi hem för en liten paus innan det var dags för att återvända till stallet för mer arbete.

Förutom stalltjänst i stora stallet hade jag även lovat att mocka till 2 hästar och göra i ordning deras foder och när detta var avklarat och alla hästarna stod i sina boxar fick jag en glad överraskning.

En ny inackordering dök upp med sin häst- en häst som tävlar på medelsvår nivå i DRESSYR! Hurra tyckte jag…en frände som min man smålänningen skulle säga :).

Innan jag fick åka hem till soffan återstod en uteritt med Kreon och Soya och även idag med Mini i sadeln.

Eftersom Kreon är snäll som ett lamm när han får ”förfölja” människor (eller bilar för den delen) så gick han så fint bredvid mig utan att behöva snurras- och även om han som sagt är snällare med sällskap så var det ändå skönt att se att han inte har blivit helt oregerlig under vilan.

Det blev ca 40 minuters skritt och 5 minuters trav- ganska lagom nu under igångsättningen.

Jag har medvetet valt att ta hjälp av Mini nu när jag HAR chansen- visst hade jag kunnat rida själv men det känns ändå bättre att först kolla av hästen från marken och KUNNA ingripa om det verkar barka åt skogen- den hjälpen har ju inte jag när jag rider i min ensamhet.

Nu återstår en kvällsfodring innan jag kan säga att hästaktiviteterna är över för idag, sedan tänkte jag kolla på en ny engelsk serie som börjar på ettan 21.00. Enligt reklamen verkar den intressant- får väl se vad jag tycker.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>