Inbrott!!!!

I morse fick våra stallägare och sedermera också vi hästägare en mycket otrevlig överraskning; vi har haft inbrott i stora stallets LÅSTA sadelkammare!

Samtliga sadlar (ett 15-tal) är borta och nu väntar en besvärlig tid för de drabbade.

Jag har skonats eftersom jag har min häst i ett annat stall och känner mig oerhört tacksam över att slippa beställa en ny sadel från Italien bla bla bla…..

Det är ju liksom inte bara att gå och shoppa sig en ny sadel, många märkessadlar har ju en leveranstid på ibland flera månader och folk brukar inte heller vara så pigga på att låna ut sin sadel (jag gör det aldrig).

Tips till alla hästägare är att ha hemförsäkring, spara kvitto på alla dyrare hästgrejer ni köper och att ha allting inlåst.

Till er som står i begrepp att köpa en begagnad sadel vill jag ge rådet att begära att få se ett inköpskvitto så att ni inte riskerar att köpa stöldgods.

Och till sist; håll ögon och öron öppna då sådana här stöldturne’er inte är helt ovanliga.

För bara någon vecka sedan stals 60 (!) sadlar i Vällingby tex och även stall i Skåne har drabbats i sommar.

Så åter igen: håll koll!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emma

    Gud va tråkigt för alla som blev av med sina sadlar. Det är nästan det värsta någon kan sno i hästsammanhang, efter hästen såklart.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>