Vinterns mössa?


129 kronor på Hööks

Eftersom jag på senare tid läst på flera hästbloggar att ridfolk spetsat in sig väldigt på en mössa i den nya JH-kollektionen hos Hööks passade jag på att undersöka denna huvudbonad lite närmare när jag ändå besökte affären i ett annat ärende (mer om detta i ett separat inlägg om några dagar).

Även jag tycker att mössan är käck (framför allt på bild ha ha ) men den fick tyvärr inte följa med hem ändå.

Mössan säljs i ”one-size” och jag med mitt stora huvud upplevde den helt enkelt som för trång.

Visst gick det att pressa ner den på skallen men precis som vissa andra mössor jag provat så kasar den upp igen efter ett tag och /eller om man rör på huvudet/ nacken lite för mycket och så kan man ju inte ha det (tycker jag).

Jag får väl trösta mig med att det nog hade blivit tråkigt att gå omkring i en mössa som så många andra har på sig för jag tror ändå som rubriken säger att den kommer att bli populär.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Elin

  Snygg!:) Men håller mig till min Kingsland-mössa som får följa med i år också, men skulle inte säga nej till denna, haha!;)

  Svara
  • Birgitta

   Denna ÄR ju en nästan identisk Kingsland-kopia, har en stallkamrat som har en så jag har kunnat se den hela förra vintern.

   Svara
 2. CeciliaL

  Den där mössan ser väl okeeej, ut, men gillar inte det larviga guldemblemet mitt fram. Sen blev jag nyfiken och surfade över till Hööks för att kolla och såg ÄNNU larvigare grejor där…. Guuuud, kolla på ländtäcket i kollektionen!!! Som något som vaktparaden skulle ha, typ! För att inte tala om knästrumpor med emblem på (vem ska se emblemet på ett par strumpor för övrigt). Näää, inget för mig. (Känner inte till Kingsland, är det nåt annat märke de har kopierat då?)

  Svara
  • Birgitta

   Håller helt med angående ländtäcket, vaktparaden var en utmärkt liknelse :).

   Tycker också att stora ”emblemblaffor” kan störa oerhört men vet att ffa många ungdomar älskar det.

   Det ska liksom SYNAS vilket märke man lagt hutlösa pengar på.

   Kingsland är för övrigt ett jättekänt märke med mycket dyra ridprodukter.

   Svara
 3. CeciliaL

  Haha, lustigt. Tror inte den trenden riktigt nått oss här! Ok, fattar det ska synas, men strumpor gör ju liksom inte det. Fast det är väl som att ha flotta underkläder – ingen som vet, men man känner sig finare ändå! 🙂

  Svara
   • CeciliaL

    Äsch, glömde att ni i Sverige rider med bara strumporna mot hästen!! Här har alla stövlar eller half chaps, eller iaf ridbyxor över strumporna. Har aldrig sett nån med knästrumpor utanpå.

    Svara
    • Birgitta

     Själv skulle jag MÖJLIGEN rida ut i ridskor (och då ”visa” mina knästrumpor), annars är det stövlar som gäller men jag går väldigt ofta omkring i ridskorna.

     Svara
     • CeciliaL

      Det gör jag med, men skulle aldrig ha knästrumpor utanpå ändå. Är väl bara en vanesak/trend. Jag kanske behöver strumpor med emblem iaf… 😀 Vara trendsetter liksom! Och matchat vaktparadsländtäcke förstås.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>