Tisdag- fin galopp i regn och rusk

Insåg igår eftermiddag att det verkligen var tur att jag utnyttjade det finna vädret i helgen till att rida utomhus för när jag kom till stallet regnade det och var hur gråmulet som helst och så fortsatte det hela kvällen och även i morse- blä….

Till och med i mörkret på väg upp till ridhuset kunde jag se att Kreons hage, som var torr och fin i helgen nu var ”modell bassäng”- dubbel-blä…

Ridningen gick i alla fall fin-fint och den initiala segheten från igår var borta, kanske för att jag hade tagit på mig sporrarna idag?

Jag fick en riktigt otäck Archie-flashback igår när jag tryckte på med skänklarna och reaktionen blev….nothing….det vill jag inte uppleva flera gånger.

Idag njöt jag framför allt av Kreons höger-galopp som känns sååå fin…den har ju alltid varit lite av hans ”paradnummer” även när han inte kunde någonting ha ha.

Nu galopperar han så samlat och väldigt uppe med näsan men han började också denna gångart idag med att ”leka” lite med sin ägare och påbörja ansatser till piruetter och byten- det kändes som att han ville förekomma mig eftersom jag ju gjorde några byten igår och han kan börja hitta på sådana här grejer när han inte lyssnar som jag vill.

Jag fick tala om att ”nej…du ska varken byta eller göra piruetter” genom att fortsätta rida framåt med tydliga och framåtdrivande hjälper och då slutade svajandet snabbt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>