10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel

    Det där kunde vara jag och Zahra. 😉 Hilda ligger nere vid mina fötter. ofta har jag en på varje sida och på olika ”höjd”. Zahra på huvudkudden, som hunden på bilden, och Hilda nere vid fötterna.

    Svara
    • Birgitta

      Då instämmer du kanske i att det INTE blir en god natt om man tvingas sova på detta vis?

      Soya har numera lärt sig att ligga på ett sätt så att varken jag eller maken måste ligga som fällknivar och det är vi mycket glada över :)!

      Svara
      • CeciliaL

        Lösningen på era problem, tjejer, är att stänga dörren. Med jycken på andra sidan. Sorted! Next! 😀

        Svara
        • Birgitta

          Whippets är inte som andra hundar i det avseendet:).

          De skulle bli förtvivlade om de inte fick sova i sängen:).

          Av alla (och det är många) whippetägare jag frågat har ALLA utom EN sina hundar i sängen!

          Man måste nog ha en whippet för att förstå det- jag skulle inte heller vilja ha någon annan hund i sängen.

          Svara
        • Görel

          Att ha två hundar ylande och gnällande utanför dörren gör inte nattsömnen så god det heller. 😉 Som Birgitta skriver så är inte Whippets som andra hundar. I mitt fall så får inte hundarna vara någon annanstanns än i sovrummet på nätterna och det för katternas skull. Då har katterna möjlighet att leka runt utan att bli avbrutna av hundarna och katterna leker vilt omkring då.

          Svara
          • CeciliaL

            Gissar att whippetägare inte är som andra ägare?! 😉 Vad gäller ylande är det väl en träningssak, men man måste ju själv vara motiverad att träna förstås. Fast det med katterna kan jag förstå! Jag reagerar mest för att det är ett ständigt gnällande både på FB och bloggar om hur man pga hundarna inte får plats i säng och soffa – kan man träna 500kg häst att uppföra sig så kan man väl få ordning på en ohyfsad hund tänker jag – men bara om man själv alltså VILL förstås!

          • Birgitta

            Det är där skon klämmer till stor del tror jag- whippetägare ”vill” ha hundarna i soffan/ sängen.

            Lite skämt och lite allvar men faktum är att jag aldrig stött på en ras som är så ovillig att ligga på ett golv- detta beror ju gissningsvis på deras beniga kropp.

            Så klart kan man ”tvinga” dom att enbart ligga i sin hundsäng och inte i soffa/ säng men jag tror att det hade krävts mycket enveten träning eftersom soffan/ ängen liksom ÄR deras ”element” eller vad jag ska säga (alltså då inte enbart VÄRME-element ha ha).

            Min schäfer som jag ägde för tusen år sedan ville ABSOLUT inte ligga i sängen- det blev för varmt för henne och ärligt talat tycker jag att det är äckligt med långa hundhår och smuts från en hund i sängen.

            Soya fäller i princip inte och då bara extremt korta strån som knappt syns och är mycket ren- därför är det faktiskt bara mysigt att ha henne nära och som sagt- jag skulle inte vilja göra henne olycklig genom att mota bort henne.

  2. Görel

    Jag brukar i och för sig ligga på sidan och ihopkrupen. Det som är mest obekvämt är när Zahra sparkar mig i ryggen och trycker in klorna, som på bild två och tre. Skulle jag behöva gå upp på natten, vilket ibland händer, är det lite knepigt att få plats i sängen, då kan det bli som på bild fyra, med den skillnaden att Hilda ligger vid fotänden, och då är det trångt. 😉

    Svara
  3. Åsa T

    När vi går och lägger oss på kvällen, tittar hunden in i sovrummet säger godnatt och går ner i källaren där hon alltid sover i soffan. På dagarna och kvällarna är hon alltid där vi är, men som sagt på nätterna vill hon ha ensamtid. På morgonen när jag går upp kommer hon upp ur källaren, säger godmorgon och går och lägger sig och fortsätter sova men då i rummet där jag är.. Lustig hund våran Storpudel… 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Verkligen lustig :)!

      Enda gången Soya vill ha egentid är om vi har tillbringat hela dagarna med henne. Då kan hon vid enstaka tillfällen gå upp och lägga sig på ovanvåningen medan vi är på nedervåningen men när det är dags för oss att lägga oss kommer hon ALLTID och håller oss sällskap.

      Det har gått så långt att min man ibland påstår att han inte kan ”komma till ro” förrän Soya kommer :).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>