Snö-träning- NOT

Insåg när jag tänkte efter att jag denna vintern inte fått till EN ENDA DAGS  ”snöträning”, dvs ridning/ tömkörning eller longering i djupsnö.

Detta hade ju annars varit typ en av få fördelar (medan jag kan hitta tusen nackdelar) med vintern men tji fick jag.

Och nej…NU vill jag definitivt inte snö-träna- nu vill jag ha VÅR!

Hur ser det ut hos er?

Genomför ni någon form av snö-träning?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Renee

    Haha, har du inte läsare i nordligare delar av Sverige? De ”snötränar” nog varje dag fr okt t mars om man inte har tillgång t ridhus, vilket säkert inte är varje dag!! ;))

    Svara
    • Birgitta

      Jodå, visst har jag läsare från Norrland.

      Fast jag tycker att det är intressant att läsa hur man gör runt om i Sverige (och även utomlands), att man rider i snö i Norrland förutsätter jag nästan men vem vet…jag kanske har fel?

      Svara
      • CeciliaL

        Har ar det var och marken i skogen ar sa dar harligt sviktande som det blir nar det borjar torka upp efter vinterregnet (och snon vi hade i en vecka i januari). Snodropparna blommar sedan lange, graset vaxer (maste klippa grasmattan – borde vi nog gjort forra helgen) och paskliljorna har slagit ut pa sina stallen. Djuparen i skogen och pa skuggigare platser ar det lerigt, men inte sa att man inte kan ta sig fram. Min hage har torkat upp fint, behover harvas efter mullvadarna och gravlingarnas framfart, tja, och hastarna forstas, men de har inte orsakat lika mycket forodelse som de tidigare tva. Vildsvinen river upp i skogen men har annu inte tagit sig in hos oss, sedan vi fick nytt staket for 2 ar sen, tack o lov.
        Nagon snotraning har jag inte gjort – for halkigt att ge sig av ut den veckan da det var sno, sen toade det och blev is ett par dagar och sen har vi inte haft nan mer sno. Det ar sa sallan vi far nan sno att jag aldrig rider ut i den om jag kan undvika det (ingen sno forra vintern, men aret innan lag den val i ett par veckor).
        Hoppas varen kommer till er oxa snart! 🙂

        Svara
      • JohannaB

        Jag bor i Norrland och tvärtom, här är för mycket snö för att rida i den! 😀
        Vi har fått betydligt mer än en meter i år och det går inte ens för min stora häst att ridas i. Däremot blir det ju snöpulsning varje gång det snöar på fd plogade områden…
        Jag är inte överdrivet förtjust i snöjobb heller, det är nog bra på en häst man vill ha stretch och större rörelser i men min som redan är storstegad och mjuk överallt vill jag ju snarare ha lite kontroll och begränsning än mer rörelse…
        Ni har ingen snö alls nu alltså?

        Svara
  2. Madeleine

    I Skåne har vi i regel bätte tillgång på ridhus än snö. Det borde kanske vara tvärtom ! (Alltså att Norrland har flera ridhus)
    Men där Cecilia bor låter riktigt härligt.

    Svara
  3. Cristel

    Åh Cecilia, det låter riktigt härligt! Vart bor du?
    Här är det slask och is och barmark varvat på vägarna. Fast hästen har fyra brodd i varje sko så vi har riktigt bra grepp ändå. Vintern har varit fantastisk ridmässigt. Lite snö på frusna vägar så vi har haft bra svikt hema vintern. Jag har aldrig hållt igång honom såhär bra förr. Vi har alltså inget ridhus. Ingen snöträning dock.

    Svara
    • Renee

      Åh så avundsjuk jag blir.. Att behöva klippa gräset låter som ljuv musik i mina öron! Fast min son bor i London just nu o han påstår att det är långt t våren!!

      Svara
      • CeciliaL

        Tja, London är 2.5h från mig så vi har väl samma väder för det mesta. Beror väl på hur man definierar ”vår” kanske men när gräset växer, påskliljorna blommar, hästarna inte vill ha hag-höet, man kan vara ute utan jacka, det inte blir mörkt förrän vid 6, marken torkar upp etc, ja då bestämmer iaf JAG (=evig optimist) mig för att det är vår! 🙂 Fast, ok, just ikväll är det väl litet kyligt kanske! 😀

        Svara
  4. rackemarie

    Vår ena hage har varit perfekt stora delar av vintern för snöträning. En övre del med lite mindre snö och djupare nere i en sänka. men nu har vi fått 2 dm blötsnö, tung som attan, så nu är det nöjet borta 🙁 Ge oss vår nu!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>