Torsdag- tungt

Idag är en jobbig dag igen.

Soya fick ett nytt EP-anfall vid midnatt (det totalt 7:e).

Anfallet var relativt milt, pågick i kanske 1 minut och Soya kom till ro och somnade fint efter kanske 15 minuter (när vi hade bytt lakan i sängen eftersom hon alltid kissar på sig och druckit lite vatten) men det tog lång tid innan jag och maken somnade.

Dels maler ju tankarna; jag har läst om så många hundar som bara får tätare och tätare anfall trots medicinering och dels så räckte det att Soya rörde sig en milimeter för att i alla fall jag skulle bli på helspänn och tänka ”är det dags igen”.

Att veta att hundar är medvetslösa under sina anfall är en stor tröst absolut men det som bland annat oroar mig är att hon ska göra sig illa under sina anfall eftersom hon aldrig sover på golvet.

Således riskerar hon att ramla ur sängen, soffan eller fåtöljen och skada sig medan hon krampar (främst om vi inte är hemma) och både det och att så klart varje anfall är en potentiell risk för en liten hjärnskada känns hemskt.

Vi fick ett recept på en ny medicin som ska ha långt mindre biverkningar än den man traditionellt ger vid EP och när jag skulle hämta ut den i morse visar det sig att det är en beställningsvara (!!!!), troligen eftersom den är så ny i Sverige.

Så nu kan vi inte ens börja ge henne medicin förrän på tisdag- inte om vi inte vill ge den andra medicinen som ändå tar längre tid innan den börjar verka och som har fler biverkningar.

I eftermiddag har Kreon ett bokat veterinärbesök- rapport om det eländet kommer senare om jag orkar.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel

    En stor kram till er! Tänker ofta på lilla söta Soya och kan förstå en del av det ni känner, särskilt när jag tittar på Zahra. Allt kan man inte förstå, för man har så olika utgångspunkt och erfarenheter, men jag tycker lika oändligt mycket om mina katter och hundar som ni tycker om Soya. Eftersom Soya och Zahra är systrar och jag mött raringen, känner jag väl mer för Soya än jag gör för hundar som inte är släkt med mina eller som jag inte mött. Hoppas du förstår hur jag tänker.
    Jag hoppas att medicinen ska fungera bra på Soya och att det inte blir några biverkningar.
    Önskar, en trots all oro för både Soya och Kreon, att det ska bli en riktigt härlig Midsommar helg.
    Hälsningar
    Görel, Zahra, Hilda och katterna

    Svara
  2. Sara P

    Du är sannerligen hårt prövad just nu. Det är verkligen tungt när ens djur är sjuka. Hoppas att du får bra besked hos vet. idag!

    Svara
  3. Dagge

    Men stackars dig 🙁 . Och stackars Soya :-(. Nu håller vi alla tummar för ett bra besked i eftermiddag. Det får vara nog med elände för dig nu!!!!

    Svara
  4. rackemarie

    Är det inte så att elände kommer i stim? Tycker det har varit alldeles tillräckligt för dig på den fronten nu 🙁 Håller trots allt tummarna nu då både för Kreon och Kinesfröken. Kram

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>