Fantasilösa uppfödare…eller ägare

Nu när jag har varit i hästletartagen i en månad och läst en miljard annonser känns det som, så förundras jag över hur fantasilösa folk som döper sina hästar är.

Jag vill inte ta några exempel (ok…ni ska få ett: RAMSES)  men varför måste man ge sin häst ett namn som redan flera andra hästar har?

Kollar man upp hästen i TDB kan det komma sida upp och sida ner av resultat just eftersom det handlar om flera olika hästar.

Och visst- smaken är som baken och man ska så klart få döpa sin häst till vad man vill men varför inte satsa på att vara liiiite originell?

Och namn innehållande STAR och BEAUTY…är det inte lite Birgitta 12 år över det hela :)? Finns trots det MASSOR!

Kanske ÄNNU en affärsidé för mig: ”Jag döper din häst till ett originellt och BRA namn” 🙂 !

20 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Har du kollat på Michelle Perneds Cazzmon? Han verkar stämma bra in på dina önskemål :).

    Svara
  2. Mandas

    När vi döpt våra hästar som vi fött upp själva så har vi tänkt igenom namnen noga innan vi skickat in papprena.
    De har blivit
    – Omaha Beach: Pappa gillar historia och är speciellt intresserad av Andra världskriget.
    – Malibu Beach : Mamma gillade namnet plus att de var syskon han och ormen så då var Beach tvunget till att vara med 😉
    May Grace: May för att hon är född i Maj och Grace för att jag träffade en häst innan Majsan föddes som satte djupa spår i mitt hjärta och hon hette just Grace 🙂

    Svara
  3. jannike

    Jag har länge velat döpa om min häst, skulle göra det direkt när jag köpte honom trots oturen, för vem döper en BRUN häst till Zorro, om än någon häst till detta fula namn, men nu heter han det tyvärr…och pallar inte byta ut pass m.m.

    Svara
      • Birgitta

        Kreons uppfödare ska ha en eloge för BRA namn:

        Mamman hette Medea (ej döpt av henne) och avkommorna fick namnen Kreon, Helios och Nike. Alla namn ur den grekiska mytologin.

        Svara
        • Johanna

          Den uppfödaren råkar inte ha hållt på väldigt länge? Mamma har ägt en häst som kommer från en uppfödare som enbart döpte hästarna efter grekisk mytologi… Detta är dock ca 20 år sedan.

          Svara
      • jeguo

        Ja, Lady är ett namn jag inte gillar, det är så tråkigt…står en i mitt stall..hon har många smeknamn kan jag lova. Det är mest vid tävlingar hennes riktiga namn används.

        Svara
  4. Anonym

    Det som ställer till det är att alla har olika smak helt enkelt:) Jag tror knappast någon uppfödare döper en häst till något som de tycker är fult och då får man som köpare helt enkelt leva med det. Jag tycker inte precis att Nemesis Diva SY är något att jubla över:/ SY som är stuterinamnet fick inte vara med på namnskylten ens. Nemesis är ganska fint…men dock inte ihop med Diva. Trots allt så kallar jag henne Diva eftersom det är enklast så.

    Svara
  5. Minstral

    Inte nordisar, det är ju ardenner vi har;) Vi är inte så fantasifulla utan vi döper ston på mammans initialbokstav och hingstar på pappans. Vi väljer namn som vi tycker passar till grövre arbetarhästar, de vi har nu heter Dagny, Dixie, Duchess, Daisy och Mynta. Mistys mamma hette ju Minstral och när vi såg en Diva till salu var det ju bara ett måste att köpa henne:) D och M är det som gäller i vårt stall;) Förutom shettisvalacken som fick heta Jatzy efter pappa Skäpperöds Jason, stoet hette Joy så det hade blivit J i vilket fall:) Vi gillar korta namn!

    Svara
    • Birgitta

      Ursäkta…jag får skylla på att hjärnan är på semester-läge; så klart vet jag att ni har ardennrar och inget annat :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>