Hästägare!

Efter vad som kändes som en evighet (läs: 2½ timme efter utsatt besiktningstid) blev jag äntligen uppringd av veterinären och fick veta att allt gått bra :)!

Så…för att gör en lång historia kort blir det köp!

Det känns fortfarande lite overkligt men väldigt skönt- jag hade verkligen blivit otroligt besviken om jag var tvungen att kasta mig ut i hästköpardjungeln igen.

Som jag har nämnt flera gånger tycker jag att hela grejen med att köpa häst är ett ganska stort lotteri- det finns så många parametrar att ta hänsyn till och så mycket som både kan gå snett och som kan visa sig vara helt annorlunda än vad man trodde vid köptillfället.

Hade jag tex vetat att Kreon skulle bli så otroligt jobbig på framridningarna när jag red TROR jag inte att jag hade köpt honom.

Nu uppvägde ju den fantastiska ridkänslan jag hade 95 % av alla dressyrpass hemma ”allt”, även hans mupperier när man red ut men som sagt; hade någon berättat att jag inte skulle kunna tävla honom så som jag ville på 2 år så misstänker jag att jag ÄNDÅ hade ”backat” då han ju främst köptes just för tävlingsändamål- precis som denna häst.

Det var ju samma sak med Archie för övrigt- han köptes också som tävlingshäst men var bara sutten på kanske 10-15 gånger när jag köpte honom.

Han blev ju en riktig tävlingsmaskin som unghäst med mängder av rosetter och motsvarade alla mina förväntningar och fler därtill DÅ men när det sedan blev dags att ta klivet upp till medelsvår så la han av.

Den häst jag köper nu har faktiskt redan gjort några starter i medelsvår dressyr och visat FÖR MIG i alla fall några ganska viktiga saker: den kan byta och den går att tävla :)!

Sedan är det inte så att denna häst bara har gått sina program utan att lyfta ett ögonbryn (som Zack tex)  men den är bara 6 år och den har blivit mer och mer bekväm med tävlingssituationen som jag uppfattar dess resultat mm.

Jag kommer absolut inte att tävla några medelsvåra klasser på läääääänge med detta djur- den ryttare som ridit hästen i ca 1 år är dels en skickligare och långt mer rutinerad dito än jag och dessutom har hon som sagt haft nästan ett år på sig att komma dit vilket ändå är otroligt bra på en så pass ung häst enligt mig.

Fördelen är att inte  behöver  ”börja om från början” med denna häst och det är mycket därför jag köper den- inte för att det är den finaste häst jag suttit på (det är Kreon…), eller för att folk kommer att tappa hakan när de ser honom för sååå fantastisk är han inte :).

Men förhoppningsvis en good enough häst för det jag vill (tävla upp till MSV A) och förhoppningsvis utan en massa tråkiga överraskningar på vägen.

Vi  får se vad som händer; att ha häst är som sagt ett lotteri och jag kan bara HOPPAS att jag genom ett klokt och genomtänkt val inte har dragit en nitlott :)!

Hästen kommer förresten till mig i slutet av månaden- nu ska jag börja med att ringa runt till lite olika försäkringsbolag och jämföra villkor.

48 kommentarer Skriv kommentar

  1. Kristina Nyström

    Kul att det gick bra! Och grattis till nya hästen! En bild snart kanske? 😉

    Svara
  2. Linda

    Grattis! Vad skönt att allt gick bra! Nu väntar jag på en UTFÖRLIG presentation av hästen 😉 //Linda

    Svara
      • Linda

        Vill se bild och film och givetvis stam och vad den gjort osv osv osv 🙂 Hur den är att rida, vad du föll för.
        Hoppstam är bra! Pappan kanske du kan släppa även om du inte vill släppa hela stammen/namn? //Linda

        Svara
        • Birgitta

          Hästen har startat 1.15 i hoppning och MSV B:2.

          Har inga bilder på hästen utan den ryttare som ridit honom i snart 1 år och hon kanske inte vill figurera på min blogg.

          Har någon suddig I-phone-film som jag tänkte visa om någon dag.

          Resten berättar jag väl om pö om pö och när jag ridit på hästen lite :).

          Svara
  3. Anna-Kajsa

    Grattis från mig med! Och på det lilla du släppt hittills låter det ju som en utmärkt häst till dig!

    Svara
        • Birgitta

          Har för mig att jag redan har berättat att han är mörkbrun och ca 173 cm. REN hoppstam men den vill jag inte berätta mer om just nu, inte heller vad hästen heter :).

          Svara
  4. Anna-Karin Eng

    Grattis till hästköpet. Men, ringa runt till försäkringsbolag? Byta försäkring kan bli ganska vanskligt men jag antar att hästen inte har haft några skador innan?

    Svara
  5. Anonym

    Grattis! Vilken tur att det gick vägen! Jag ser fram emot uppdateringar och bilder.

    Svara
  6. Linda

    Grattis till en ny vän 🙂 Hade varit spännande med lite bilder och kanske någon ridfilm i framtiden. Lättare att hänga med i svängarna när man får sig en bild utav pållen 🙂

    Svara
  7. Hanna

    Åh vad härligt! Stort Grattis och Lycka till! Nu väntar jag också med spänning på en presentation och bilder! 🙂 🙂

    Svara
  8. Åsa T

    Grattis! Ska bli så roligt att få träffa honom. Har du gjort en ”räkna-ner-kalender” till hans ankomst? 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>