Tisdag- nu börjat det likna något

Idag var det träning för  Christina och nu börjar vi spänna bågen mer och mer (läs; nu när fokus inte längre ligger på att klamra mig fast på hästen).

Vi började med min akilleshäl skänkelvikningarna; det har gått lite troll i dessa och jag tycker ofta att de känns bättre än vad de uppenbarligen ser ut, framför allt när jag tävlar. ”För lite tvärning”, ”släpande bakben” är kommentarer jag fått mer än en gång…

Idag fick vi till dom bättre än förut och då fortsatte vi med bakdelsvändningar där det märks att det är en bra skolad häst jag köpt.

Jag har inte gjort en enda bakdelsvändning sedan jag köpte Vicke , ändå gjorde han säkert 10 stycken fina på rad nu utan minsta ansträngning. Knappast min förtjänst med andra ord 🙂 .

Skolorna såg också bättre ut tyckte Christina, särskilt om jag börjar slutorna efter att ha gjort en 10-meters volt som hjälp (så tränar jag dom ofta även för Hans med Zack).

När det var dags för galoppen tränade vi både på att samla den och att göra halvbågar i förvänd- lätt åt den ena hållet och svårare åt det andra- en ren styrkegrej som det bara är att träna vidare på.

Summa summarum en nöjd ryttare och dito tränare och Vicks såg väl ganska belåten ut med sig själv också 🙂 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>