Sova en timme extra?

Nästa människa som säger att ”fördelen med att gå över till normaltid är att man i helgen fick sova en timme extra” kommer jag i alla fall VERBALT att smälla till :(.

VEM fick sova en timme extra?

Ja, inte jag i alla fall….

Har man en hund som ska medicineras var 12:e timme spelar några tidsomställningar verkligen ingen roll vad gäller ”längre sovtid”.

Nu måste jag i stället ge henne medicin runt 5 på morgonen i stället för som 6 innan och så sakta förskjuta varje dos så att vi om några dagar hamnar på klockan 6 igen.

Att det dessutom är ÄNNU mörkare ute på eftermiddagen/ tidig kväll gör inte precis att jag uppskattar att vi har lämnat sommartiden bakom oss- för min del kunde vi ändrat klockan åt andra håller i stället :)!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Håller med dig ang mörkret o s v men tycker ändå min kropp verkar ha längtat efter den där timmen, har haft världens problem med att vakna på morgnarna. Så jag tar tacksamt emot den, det är ändå pannlampa på som gäller efter jobbet för jag hinner inte ut innan det är mörkt oavsett 🙂

    Svara
  2. Åsa T

    Det finns fördelar och nackdelar med allt. 🙂 Jag uppskattar timmen på morgonen, men blir sur för att det blir mörkt på kvällen.. Så egentligen är det inget att ”gnälla” över utan bara gilla läget. Påverka det du kan påverka och lev med det andra är lite min devis… Så slipper jag uppröras över saker jag inte KAN påverka det minsta. 🙂

    Svara
  3. CeciliaL

    En timme hit eller dit är väl struntsamma – det är ju fortfarande 24h på dygnet liksom! Om jag vore du skulle jag sluta ödsla emotionell energi på att förbanna mörker, kyla och korta dagar – vad ska det tjäna till när man inte kan göra nånting åt det? Läs en bok eller gå en kurs i att tänka positivt

    Svara
    • CeciliaL

      istället, det är min rekommendation, och det har hjälpt mig mkt i mitt dagliga liv. Hoppas du inte tar illa upp för denna kommentar! 🙂

      Svara
      • Birgitta

        Givetvis är det 24 timmar på dygnet året runt men i alla fall för mig gör det väldigt stor skillnad på tex vinter och sommar- framför allt som djurägare.

        Jag tycker att man begränsas ganska mycket när det är mörkt ute och för mig är det FAKTA även om det kan uppfattas som gnäll.

        Jag tycker också att jag själv påverkas väldigt mycket av ljus/ mörker och är märkbart tröttare vintertid vilket jag inte funnit någon bot för och har svårt att tro att en kurs i positivt tänkande skulle kunna göra något åt.

        Att det däremot finns mycket att var tacksam över i livet TROTS tex mörker och kyla håller jag med om till tusen procent.

        Svara
        • Anonym

          Nu menade jag forstas inte att lata FULLT sa praktig och klamkack som jag rakade gora igar, men SJALVKLART kan terapi eller KBT eller kurser/bocker hjalpa en att andra attityd! Fast lika sjalvklart funkar det ju inte om man inte sjalv tycker man har ett problem, eller om man som du och Trasselkvast ar overtygad om att det inte gar att andra. Jag tankte mera sa har: vi bor i nordliga lander dar vintern ar lang och mork och kall (annu mer sa for er an for mig) och det kommer inte att andras – varfor inte gora livet litet lattare for sig nar man stors sa till den grad av detta som ni verkar gora? Klart att man inte bara kan lasa igenom nan bokfan och sa ar det kirrat, det fattar val jag med… Det har ju tagit mig ett anseligt antal ar att forbattra min outlook pa livet – tar det 45+ ar att bygga upp en attityd sa ar det ju inte nagot man andrar pa i en handvandning, det haller jag med om.

          For ovrigt tycker jag ocksa det ar jobbigt att ha korta dagar – och betank da att jag har tre hastar och ingen ridbana eller ridhus (visst, mitt eget fel, men det ar sa jag har valt att ha det). Men samtidigt tycker jag det ar sa mysigt att sitta och trycka vid brasan med ljus och en gosig filt. 🙂 Att agna vintern at att gnalla hatiskt tycker jag later valdigt jobbigt…

          Nåväl, each to his own, det var bara en ide…

          Svara
          • Birgitta

            Vet inte om jag framstår som ovanligt gnällig på bloggen men jag ägnar inte ”vintern åt att gnälla hatiskt”- dels tjänar det inget till som du påpekar och dels har jag liiiite annat att göra.
            Jag har dock ägnat lite tid åt att GLÄDJA mig enormt åt den underbart varma hösten vi haft.
            Vad gäller att vi lever i ett nordligt land tror jag att den bästa permanenta lösningen om man inte gillar mörker och kyla faktiskt är att FLYTTA och eftersom jag inte är intresserad av detta får jag helt enkelt bara stå ut även om jag också kan få tycka att det FÅR vara tillåtet att gnälla ibland- det är mänskligt och jag är allergisk mot människor som PÅSTÅR att de alltid är glada och ser positivt på allt.
            Det är kanske så de VILL VARA men jag som träffar dom IRL tycker att detta påstående är ”falsk marknadsföring” för de gnäller minsann också och tjurar och surar- ibland.

  4. Trasselkvast

    Jag HATAR vintertid! Gnäller hatiskt om det varje år, det står jag för, och ingen bokfan i världen kommer få mig att se positivt på detta idiotiska påfund.

    Svara
  5. CeciliaL

    Det var Trasselkvast som ”gnäller hatiskt”, jag riktade mitt inlägg till er båda. Ja, du låter rätt överdrivet gnällig ang vinter, kyla, mörker, är jag rädd… Klart ingen är positiv jämt, men du låter som du VERKLIGEN lider och då ska du alltså lida i typ 6 månader varje år, när det kanske kanske skulle kunna gå att göra NÅGOT för att minska ditt lidande. Förstår du hur jag menar?
    Och nu kan jag se fram emot pikar varje gång jag uttrycker mig negativt eller klagar på vädret… Borde hållit klaffen från början, inser jag…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>