En arg djurägare

En del håller jag helt med om, annat inte.

Exempelvis skulle jag personligen INTE lämna min hund bunden utanför en affär av flera olika skäl där stöldrisken, överdriven eller inte, bara är ett.

Läs här!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag tycker snarare att hon verkar vara en djurägare som vill ha djur utan att egentligen ta det ansvar och den tid som det faktiskt innebär att ha djur. Det är nog hennes dåliga samvete som talar i den artikeln faktiskt. Man behöver inte curla sitt djur för att förstå att det är knasigt att binda hunden utanför affären. Har man inte tid att ägna hunden en egen promenad utan måste ta med den när man utför andra ärenden så kanske man helt enkelt inte har tid att ha hund.

    Svara
  2. Hedwiginnan

    Visst har hon en poäng men jösses..tycker hon överdriver ganska rejält på vissa punkter.
    Om jag av någon anledning skulle välja att ta en promenad till vår lokala konsumaffär så tror jag inte någon av våra hundar skulle smälla av av att bli bunden 5 minuter utanför medan jag gick in för att köpa en glass. Däremot skulle jag aldrig lämna hunden utanför en större affär medan jag gick in o handlade i en timme.

    Svara
  3. Madeleine

    Jag måste säga att jag håller med personen i artikeln.
    Avel, dutterier har gått för långt.
    Många människor ger sina djur mänskliga drag. Vilket dom absolut inte har behov av.
    Har ni funderat över hur en Shar-Pei, bulldog ser ut?
    Eller hur aggressiva vissa hundar är.
    Hur människor klär sina hästar i duntäcken?!
    Och att ge en skarp tillrättavisning när djuret uppträder illa ska man passa sig för att göra offentligt.
    Stackars häst som får ett rapp när den helt plötsligt bestämmer sig för att gå hem.

    Svara
    • Ellen

      Avelsbiten håller jag med dig om men: Varför ska hunden få en ”skarp tillrättavisning” och vad betyder det? En spark, ett kraftigt ryck i ett koppel eller ett tydligt och bestämt nej? Det sista räcker gott och väl! Varför ska hästen få ett rapp för att den har så liten hjärna att den inte kan tänka logiskt och därför gör det som är naturligt för den? Sådana här kommentater gör mig verkligen upprörd! Våld mot djuren är alltid (sic!) helt befängt och det är rädsla (och brist på ansvarstagande skulle jag faktiskt vilja säga) hos människorna som leder till våldet och därmed helt onödigt lidande hos djuren.

      Svara
      • Angelica

        +1!! Lite djurförståelse är aldrig fel. Att utdela ”skarpa tillrättavisningar” är ju att förmänskliga om något, för då tillskriver man djuret egenskaper den inte besitter (som att djuret har tänkt ut att den vill göra något den vet är fel?).

        Svara
  4. Madeleine

    Nu är det så att vi människor har tagit djuren från deras naturliga miljö. En miljö som inte är så lätt för dom att förstå alltid.
    Om min häst får för sig att plötsligt bestämma sig för att gå hem så börjar jag inte med att ge ett rapp. Först en mild tillrättavisning med skänkar och ledande tygeltag. Om den inte lyssnande tycker jag att det är befogat med ett rapp. Jag bestämmer hur och var vi ska gå. För allas säkerhet.
    Om min hund inte går fot när jag vill så kan jag stärka rösten första gången om inte det hjälper kan jag ta tag i nackskinnet och skaka om honom.
    Jag lovar att jag inte är någon djurplågare. Men med mutor och hot kan man komma långt i djurens värld. Precis så gör dom i sina flockar.

    Svara
  5. Cristel

    Jag tycker hon verkar riktigt puckad faktiskt. Att binda utanför affären är korkat. Inte bara för risken att hunden blir stulen, men också för att den inte ska bli utsatt för ”snälla barn” eller löst folk som ska klappa och trösta den stackars hunden.
    Dessutom verkar hon gärna smita sitt ansvar om hon hellre ger hunden en ”skarp tillrättavisning” än lär sig hur man tränar sin hund utan att slåss.
    Jag skulle ALDRIG ruska tag i min hund för att den inte ”går fot” när jag vill. Då har jag nog ökat kraven för fort. Mina djur är inte dumma, och om de helt enkelt inte har lust den dagen tänker inte uppföra mig som om jag låter mig överlistas av en hund eller en häst. Alltså får jag träna smartare än så.
    Vad gäller avel verkar hon ha hängt upp sig på småhundar eller bulldoggar. De flesta raser är ju inte så extrema.

    Svara
    • Birgitta

      Fast att det ens finns NÅGRA raser som är ”extrema” tycker i alla fall jag är väldigt tråkigt och skulle faktiskt gärna se ett förbud mot avel som gör det tex svårt för en hund att andas obehindrat.

      Angående att binda sin hund utanför affären skulle jag inte heller göra det då min hund knappt har någon päls och är frusen så jag skulle inte vilja att hon låg/ satt på betong (hon ligger aldrig på golvet hemma). Inte heller skulle jag vilja att folk kunde ”pilla på” henne utan att jag var närvarande- man vet aldrig vad tex små barn kan få för sig av ren obetänksamhet. Sedan finns ju stöldrisken även om den måhända är överdriven (min hund hade nog vem som helst kunnat gå iväg med)- beror kanske också på VAR man binder hunden ( i centrala Stockholm eller en liten byhåla tex).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>