Fråga från en läsare om frisering

Hur gör ni med man och svans? Kort/ lång?

Själv vill jag ha kort man på hästen- ungefär en handsbredd kort.

Är manen riktigt tjock tunnar jag ur den genom att rycka för hand, annars använder jag mankniv och ve och fasa (enligt vissa….) KLIPPER manen med sax. Tycker att det blir hur bra som helst.

Vill inte ha klippt man (stubb) vid nackstycket så det är ett projekt med Vicke nu- att låta föregående ägares stubb växa ut.

Inte heller svansen vill jag ha klippt upptill så även detta är ett projekt som kommer att ta några månader till gissar jag.

Längden tycker jag ska vara ungefär vid kotan eller strax ovanför och svansen får absolut inte nästan släpa i marken. Dels är det enligt mig fult och dels vill jag inte riskera att hästen ska trampa på sin egen svans.

DSC_7869

En aningens för lång man här!

DSC_9396

Lagom lång svans!

DSC_9514

Man får ju tänka på att svansen höjs när hästen är i rörelse.

 

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag håller manen relativt lång jämfört med många andra som knoppar, ung två handsbredder. Am passar bra i få, stora knoppar, och för att de ska bli bra behöver manen vara lite längre. H har jag ju inte knoppat sedan han var föl eftersom han ännu inte tävlat, men han har ung samma längd, kanske lite kortare. Am har inget emot ryckning och H gillar att bli ryckt – men av slöhet klipper jag ändå oftast. Lite vertikalklippningar på slutet fixar finishen, och blir inte det bra kan jag rycka lite för syns skull. Svansarna klipper jag av vid kotan. Lusitanon får förstås ha sin långa man, men vi toppar lite ibland så den är ungefär jämnlång. Vid tävling har han spansk fläta ovanpå mankammen, det passar han riktigt bra i.

    Svara
  2. Hedwiginnan

    Jag låter Heddan ha ganska lång man samt att jag aldrig tunnar ut den. Syr väldigt snygga, stora knoppar till tävling. 🙂

    Egentligen tycker jag att det är snyggare med en kortare, ryckt man till vardags men gillar inte små knoppar alls så Heddan får ha lite (ganska) ostyrig vardagsfrisyr för att sen ha finfin galafrisyr när vi tävlar. 🙂

    Svara
  3. Minstral

    Jag vill också ha relativt kort man, får tunna ur den ganska rejält också för att det ska bli lagom knoppar. Klipper alltid lite vid nackstycket, tycker det ser oerhört slarvigt ut när tränset ligger på manen. Svansen vill jag ha som du beskriver, tycker dock det är snyggt och prydligt med klippt vid sidorna om svansroten. Har man inte klippt där är det såklart snyggast om man även flätar svansen vid tävling så det inte är massa spret:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>