Fredag- jakten på passage-knappen

Fredag = semester = härligt

Dagen har fördrivits ganska slappt och den gick också allt för fort.

Soya och jag har cyklat omkring på bygden, en väldigt bra motionsform tycker jag då hunden, om den är lös, själv kan bestämma sitt tempo.

Vicks fick/ gav mig ett fint dressyrpass i ridhuset med både skänkelvikningar, lek med skolor i trav och galopp, byten, förvänd galopp och som rubriken säger jakten på passageknappen.

Jag har alltså börjat med att försöka hitta passagen då jag tror att den kommer att hjälpa det mesta, när den väl finns på plats.

Än så länge har vi bara kommit till en ganska samlad trav och en av svårigheterna är att Vicke absolut inte tar spöt som en hjälp i denna träning.

En del hästar kan man ju annars sätta takten lite med genom lätta toucheringar med spöt men tro mig…Vicke exploderar bara han känner spöt mot sin rumpa.

Så vill jag återuppleva Kreon i fornstora dagar på framridningarna så behöver jag bara peta till Vicke på baken så kommer det en ”bakutare” som ett brev på posten.

Så det projektet har jag övergett för nu och försöker i stället smacka in lite kandens i den samlade traven, än så länge med ganska hyftsat nybörjar-resultat.

Rom byggdes inte på en dag och att tro att Vicke ska gå i passage på några få ridpass gör jag inte men någonstans måste man ju börja och det är precis vad vi har gjort i alla fall.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>