Luffar-Vicke

För ett tag sedan bestämde jag mig för att försöka att liksom använda upp alla…nåja inte bokstavligen ALLA men många…av de hästsaker jag har innan jag köper nya och detta gäller framför allt alla mina täcken.

Detta innebär och…misstänker jag… kommer att INNEBÄRA att Vicke under lång tid kommer att få gå omkring i sina föregångares numera halvtrista, ibland lite urtvättade täcken med udda bensnören och någon lagning i knäppningen som kanske inte ser så übersnygg ut.

Får väl se hur länge min spar-iver (miljötänk?) kommer att hålla i sig innan jag tröttnar och slänger hela rasket för att det är så roligt att få klä sin docka…oj, jag menar givetvis HÄST i fina kläder.

Och under tiden får Vicke leva enligt devisen att ”allt klär en skönhet” även fast han vid första påseendet ser ut som en luffare :)!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi har ju två täckesmarodörer som går ihop, så jag har ett vinrött lappningstyg som jag limmar på lappar av. Det ser också rätt luffigt ut…

    Svara
    • Birgitta

      Nej, min gräns går vid lappning- det gör jag INTE. Dels kan jag inte sy ordentligt och blotta tanken på att släpa hem ett stinkande täcke för att försöka laga det…ryyys!

      Ser ibland att folk lagar med silvertejp och det går också fetbort.

      Limma på lappar verkar ju mycket mer praktiskt men som sagt- så ”luffig” vill jag inte att Vicke ska se ut när jag nu har massor av täcken att ta av. Han går dessutom ensam i hagen.

      Att en del täcken däremot är urblekta och med lagade spännen får han stå ut med- nyskicksutseendet försvinner ju ändå så fort de rullar sig i leran….

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Utan lim-lappning skulle vi behöva köpa nya täcken varje vecka… Vi lämnar in våra täcken på tvätt och kan då även få dem ordentligt lagade – även det är lönsamt i vårt fall. Sen köper vi numera bara täcken med riktigt tjockt yttertyg.

        Svara
  2. My

    Jag lappar inte, men däremot har Primeurs täcken ofta små bitar som fladdrar löst, eftersom han och L går tillsammans och leker. När det blir för mycket så slänger jag. Är det ett nytt täcke de gör så med så lappar jag. Är just nu också i spar-iver, det är ju rätt dyrt med två hästar och allt som ingår då, och då tycker jag att jag går skärpa mig och ”använda slut” mina täcken. När de börjar läcka vatten trots impregnering kastas de utan att det svider i mig 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag gissar att ganska många affärer hade gått i konkurs om alla hästägare i Sverige bestämde sig för att ta en time-out vad gäller inköp av nya täcken och schabrak tills de gamla slets ut.

      Hörde nyligen om en hästägare (som äger EN häst) som räknat sina fleecetäcken och kommit fram till att hon ägde…håll i er….SJUTTON stycken!!!! Bara fleectäcken alltså :)!

      Svara
  3. Anna-Kajsa

    Mitt äldsta täcke som används är ett Rambo som jag köpte 1997. Förra året så slängde jag ett Svea-täcke från -98. Men grabbarna går hårdare åt täckena än någon häst jag haft tidigare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>