Fredag- smått och gott

Denna semesterdag har jag faktiskt inte använt till att slappa utan jag har tvärtom ”farit omkring” nästan hela dagen, dock mestadels på grund av roliga projekt.

För att hinna rida i god tid innan dagens fysioterapi-återbesök fick jag rida redan kvart över sex på morgonen och därefter har det i princip gått i ett.

Återbesöket visade för övrigt och som jag hade förväntat mig att Vicke var mycket bättre i ryggen och nu behöver han inte träffa Eva förrän i mars för en check-up.

Vi bollade en hel del idéer mellan oss kring ridning i allmänhet och mitt fortsatta träningsupplägg i synnerhet och var rörande överens om att jag bör börja passen med galopp i lätt sits och lång och låg form, gärna i mellangalopp för att Vicke verkligen ska slappna av i ryggen och komma loss i den innan jag börjar det egentliga arbetet.

Över huvud taget tyckte Eva att jag skulle rida mycket i lång och låg form och i princip strunta i ”tävlingsformen” just nu så att jag verkligen får igång kroppen på Vicke och få bättre swing över lag.

Viktigt så klart att man är uppmärksam på att lång och låg inte ska betyda ”lägga sig på bogarna och använda handen som ett femte ben eller släppa kontakten och bara fälla in huvudet”  men jag tycker att jag har bra koll på det där.

Vi konstaterade också att Vicke hade kunnat ställa upp i en instruktionsfilm för en variant av  ”hovkrats-tricket” (se bild jag hittade på nätet nedan)- jag har nog aldrig sett en häst som höjer ryggen så högt och som stannar kvar så länge i den positionen :).

länd

Efter Evas besök åkte jag för att köpa en ny matta till vardagsrummet eftersom jag ett tag nu stört mig på en fläck på den gamla som kommit av gud vet vad och som vägrade att låta sig tvättas bort och när även det var avklarat var det dags för ett skomakarbesök, lucerninköp (eftersom det var på vägen) och slutligen ett besök på Hööks för att prova hjälmar.

Jag insåg nyligen att min vardagshjälm börjar se ganska sunkig ut och idag provade jag de här nya lättviktshjälmarna som blivit så populära.

Eftersom jag aldrig någonsin hittat en hjälm som jag faktiskt klär i blev jag inte övertygad idag heller så jag suger på hjälm-inköpskaramellen ett tag till men klart är att dessa nya hjälmar är lätta att bära och framför allt lätta att reglera så att de verkligen passar- ett stort plus.

Väl hemma råkade jag liksom verkligen TITTA på min bil och insåg att den var oförsvarligt smutsig så det var bara att tvätta den även om det regnade ute.

Även en cykeltur med Soya har hunnits med och ett tredje (!) besök i stallet för att pyssla lite med Vicke och kela med Gullis.

Vicke blev förresten väldigt nyfiken på Gullis när jag höll den sistnämnde i famnen och han ville nosa hur länge som helst på honom och blåste också lite på honom med näsan.

Gullis lät sig inte bekommas utan fortsatte att spinna i mina armar- han är för härlig den katten (Hatten hade nog dött av förskräckelse 🙂 ).

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Madeleine

  Det ryggläget ska du vara mkt nöjd med, säger jag med en häst som har en rygg med ”lite” problem.
  Beträffande hjälm så köpte jag den dyrare varianten av hjälm. Kommer inte ihåg märket.
  Men den är superbekväm, känns knappt att den är på.
  Men jag blir lika svettig i håret.
  Så om det är bättre ventilation vet jag inte.
  Eller har jag ovanligt mkt svettkörtlar på huvudet.

  Svara
  • Birgitta

   Jag svettas MYCKET i alla hjälmar av traditionellt snitt.

   Pratade med en stallkamrat i morse då hon har en sådan där ventilationshjälm som dels klädde henne jättebra och dels gjorde att hennes hår var helt torrt även efter ridning enligt henne.

   När jag hörde priset: ca 5000:– backade jag dock direkt. Det skulle jag aldrig betala för just en hjälm (möjligen stövlar).

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>