Lite ny foder-forskning

Här kan man läsa om nya studier som pågår.

Inget nytt under solen för min del- jag kan inte påstå att jag är förvånad.

Personligen tror jag inte bara att det är gamla myter à la ”hästar behöver havre för att orka” som spelar in utan minst lika mycket det faktum att kraftfoder är mycket lättare att hantera på alla vis än stråfoder.

Det tar mycket, mycket mindre plats, är lättare att väga upp och portionera ut och det blir inte alls samma spill. Näringsmässigt är det också lättare att veta vad tex 1 kilo Krafft innehåller mot samma mängd hö eller ensilage där värdena ju kan variera oerhört.

Ingen ursäkt men väl en förklaring.

En kommentar

  1. Cristel

    Jag ger inget kraftfoder alls till min häst nu. Men det är ju för att vi har så bra hö. Jag tycker det är så mycket bättre att ge grovfoder så de har att pilla med hela tiden. Jag fyller två slow-feeding nät och hänger in så har hon att äta hela tiden. Så smidigt!
    Dessutom är hästen mindre stessad och jag behöver inte stressa till stallet varje dag för att hon ska ha när hon kommer in.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>