Man ska vara snäll mot djuren

djur

Som jag har berättat förut tycker jag att jag bara blir mer och mer känslig vad gäller hur folk (miss)sköter djur.

Jag har så klart alltid blivit upprörd men sedan vi köpte Soya har det liksom blivit ännu värre.

Och det gör inte saken bättre att det finns folk som gärna delar alla möjliga vidriga bilder på Facebook, ofta i ett gott syfte men inte mindre hemskt för det.

Och kanske är jag som en struts men jag vill verkligen inte varken se eller läsa om allehanda djurplågeri- jag är så väl medveten om vad som utspelar sig i världen ändå.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Detta har inget med ditt inlagg att gora men jag sag en rav i min hage igar morse – den var bara typ 3-4 meter ifran mig och var helt klart pa vag mot ett hal under staketet alldeles nara mig, nar den plotsligt fick syn pa mig och liksom hoppade till ’OJ! En laskig manniska!’ och vande tvart och stack ivag i motsatt riktning, dit den kommit ifran. Har aldrig stott pa en rav sa nara, till fots!

  Svara
  • Birgitta

   Jag har faktiskt också sett en på motions-slingorna nära ridskolan (som ligger i Malmös utkant) och tänkte att jag MÅSTE ha inbillat mig trots att djuret jag såg hade en stor, yvig röd svans. Men när jag berättade detta för någon i stallet bekräftade denna att det fanns räv…

   Svara
 2. Linda

  Jag blir faktiskt irriterad när folk delar bilder på sönderplågade djur. Jag vill inte se. Jag vet att det sker och det gör nog ont i hjärtat och själen men jag vill inte ha bilder upptryckta i ansiktet oombett och utan förvarning.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer helt. Och bara för att man inte vill se betyder det inte att man inte bryr sig men på tex Facebook vill jag framför allt roas- inte bli helt gråtfärdig och förbannad, ffa inte helt utan förvarning.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>