Hur skulle DU göra?

Scenario:

Du följer med en kompis som åskådare då denna rider i ridhuset.

Du står nere i manegen och tittar på och när din kompis häst ”lägger en hög” går du dit med en grep för att ta bort den (upp-plockningstvång råder).

När du närmar dig högen ser du att det ligger en ANNAN hög väldigt nära den hög din kompis häst lagt- du har ingen aning om vem som är skyldig till denna.

Hur agerar och resonerar du:

* Eftersom jag inte har något annat för mig än att stå och hänga tar jag givetvis bort den andra högen också- herregud…så ansträngande är det verkligen inte!

* Jag tar BARA bort kompisens hög- jag är väl ingen betjänt heller! Folk får faktiskt lära sig att plocka upp efter sina hästar.

* Ha ha ha…jag tar varken bort den ena eller den andra högen- jag har följt med för att titta! Kompisen får faktiskt städa efter sin häst själv.

19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lisa/Blomman

    Självkart plockar jag upp båda utan att ens fundera på det. Jag har mycket svårt att förstå hur man är funtad om man INTE skulle göra så. Men jag antar att det har skett efterso du ställer frågan 😉
    Verkligen småaktigt i mitt tycke om man skulle lämna någon hög kvar

    Svara
  2. Prick

    * Eftersom jag inte har något annat för mig än att stå och hänga tar jag givetvis bort den andra högen också- herregud…så ansträngande är det verkligen inte!

    Så gör jag även när jag ridit själv och plockar efter min häst. Man behandlar väl andra som man själv vill bli behandlad?

    Svara
  3. rackemarie

    Inte så svårt val. Jag tar alla högar jag ser när jag ändå går en runda med grepen. Så länge jag inte är i vägen för någon förstås. Skrittar jag av min häst för hand i vårt eget ridhus tar jag också allt jag ser.

    Svara
  4. CeciliaL

    Vilken larvig fraga – klart man plockar upp alla hogar man ser om man anda bara ar askadare. Den som lamnat en hog har sakert bara glomt bort att ga tillbaka och ta bort den, det har val hant oss alla. Fast sakert galler annat dar du har varit, Birgitta, annars hade du val inte lagt fram det har scenariot…

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag blev så förundrad för ett tag sedan att jag var tvungen att kolla med er om det var jag som var konstig eller nåt….

      Svara
  5. Birgitta

    Både när jag tog hjälp av Mini för att rida Kreon och när jag sedermera började köra till X för att han skulle rida honom har jag utan att reflektera en sekund tagit bort allt synligt bajs i ridhuset.

    Dels känner man sig lite ”nyttig” av att inte bara stå och hänga och man ”vet” att det uppskattas och dels stör bajshögar rent ut sagt mitt estetiska sinne.

    Inte så att jag hoppar av Vicke så fort han lägger en hög- där går min gräns men det är även för mig småaktigt och faktiskt obegripligt om man inte ids ta bort enstaka bajshögar bara för att de inte råkar tillhöra medföljande häst.

    Sedan menar jag väl inte att man behöver gå runt som en detektor och städa minutiöst men som sagt; ser man två bajshögar bredvid varandra kan man väl för tusan ta båda oavsett vem som producerat dom?

    Svara
  6. Trasselkvast

    Jösses, klart jag tar båda, och när jag ändå håller på tar jag en sväng och tar alla andra också. Skrittar alltid av och på hästen till fots och tar då allt jag ser. Ibland glömmer jag att plocka efter mig själv om jag har bråttom iväg, och då hoppas jag verkligen att någon annan också gör som jag.

    Svara
  7. Titti

    Jag antar att du varit med om motsatsen till vad de flesta svarat, att någon inte plockade upp hög två? För din skull hoppas jag att den personen inte är stationär på din anläggning för då har ni ju ett problem;)! Ibland kan man förundras över hur folk gör?!

    Svara
  8. Frida

    Plockar upp så klart. Antingen så har väl den ”skyldige” inte ridit klart eller så har han glömt vilket kan hända vem som helst. Nästa gång är det jag som glömt och så jävla jobbigt att ta en skit är det ändå inte 🙂

    Svara
  9. Anne

    Jag har varit med om följande scenario efter avslutande lektion.

    Dam i 50-årsåldern går runt med grepen och letar, samtidigt som hon säger, ”Hmmm, vilken hög är min tro?

    Fullständigt ofattbart, jag tar självklart alla högar jag ser.

    Svara
  10. Linda

    Gör som er andra, såklart! Däremot skulle jag inte bli alls förvånad om jag såg nåt av de andra inträffa, mycket har man varit med om under mina år som hästägare 😉
    En generationsfråga kanske? // Linda

    Svara
  11. LenaB

    Jag tar båda, självklart. Däremot är jag inte säker på att jag ägnar stunden jag är där åt att städa hela ridhuset på högar. Jag är ju trots där för att titta på min vän som rider…

    Plockar upp efter min egen häst när jag ridit, däremot tar jag nuförtiden inte längre ut åt alla andra, vilket jag gjorde när jag började stå på anläggning. Min gräns var nådd en gång när jag kom in i ridhuset och roade mig med att räkna till inte mindre än 30 högar som låg där, och nej, min häst lade ingen så jag plockade faktiskt inte upp en enda heller…

    Svara
    • Birgitta

      30 högar!?!?!? Låter som att en ”allmän förslappning” hade inträtt och det är ju risken när ”någon” inte tar upp efter sin häst- andra börjar också strunta i det och så är bollen (eller bajshögen 🙂 ) i rullning!

      Svara
  12. Åsa T

    Jag hade tagit båda och rider jag inte själv hade jag nog gått en runda med grepen, men har också varit med om att någon efter en hoppträning som gick och plockade och jag påpekade att hon missat en hög och kommentaren blev att den är ju inte min…..

    Svara
  13. rackemarie

    Så skönt att stå på en liten anläggning där alla plockar upp efter sig. Kan väl hända att någon glömt någon gång om man skrittat iväg ut en sväng direkt efter avslutat pass om dörren varit öppen, men de gångerna är lätt räknade 🙂 Alla skrittar av för hand så då är det rätt naturligt att man går och hämtar grepen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>