Ännu mer Ryttarelit

Säga vad man vill- gårdagens program har verkligen engagerat.

Roade mig med att läsa kommentarerna på Hippsons Facebooksida där över 100 personer hade hunnit lämna sina avtryck sedan igår kväll och om ni är nyfikna på vad ”folk” tycker där så är det väl ungefär så här:

Lisen och Peder uppfattas av de flesta som väldigt ”mysiga”, Daniel som en surmupp som bar sig väldigt illa åt mot sin fd hästskötare och Charlotte är fortsatt otrevlig tycker vissa som även tycker lite synd om hennes man.

Det fanns även en kommentar från hästskötaren som själv tyckte att hon kunde ”ta” utskällningen då hon själv önskade att hon inte hade agerat som hon gjort. Tydligen var det bestämt sedan länge att detta skulle bli hennes sista tävling med hästen och hon hade svårt att separera sina känslor från sina arbetsuppgifter så att säga.

Jag är absolut inte förvånad över hur lätt folk dömer vilt främmande människor och själv har jag inte träffat någon av serie-deltagarna så jag har inget att tillföra vad gäller ”hur de är”.

Men det är nyttigt att bli påmind om ovanstående- dvs hur snabbt man kan betraktas som ”si eller så” enbart utifrån korta uttalanden man gör, hur folk tolkar ens kroppsspråk eller annat flyktigt som man kanske inte själv är medveten om och/ eller alls håller med om.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Precis så tänker jag också och vad olika uppfattningar man få också. Det är ganska läskigt.
    Intressant att se skötarens vinkel på hela.

    Svara
  2. MandaS

    Ända jag gillar med programmet är lisen & Peder. De visar iaf en mjukare sida än de andra två! De ger ju inte speciellt bra reklam att vara otrevlig mot Hästskötare osv tyvärr ..

    Svara
  3. Cristel

    Jag blev glatt överraskad av alla medverkande i programmet. De är mänskliga, varma och omtänksamma. Särskilt gillar jag Charlotte, hon verkar väldigt jordnära och medveten om sina ”brister” Vad gäller utskällningen måste jag pinsamt nog erkänna att jag skällt ut mina nära och kära nån gång jag med, när nerverna hamnat på utsidan. Inget jag är stolt över, men så är det ibland.

    Svara
  4. Jennifer

    Jag älskar programmet!! Har ju själv jobbat som hästskötare åt en av Sveriges bästa dressyrryttare så vet ju visserligen hur den världen ser ut (och blir ju lite partisk, haha), men tycker det är ett riktigt bra program. Synd att folk dömer så hårt utan att ha en aning om vad som händer runtomkring och inte syns i TV, eller tänka på att det faktiskt är riktiga människor som alla har fel och brister. Charlotte har jag träffat på tävling och minns henne absolut inte som otrevlig och bortskämd! Vad gäller hästskötaren så tycker jag precis som hon själv verkar göra att hon ”förtjänade” den. Missköter man sina uppgifter på en sån stor tävling får man räkna med skäll… Kanske inte jättebra reklam för sporten iofs, men det är så det ser ut och det är just det jag tycker är så bra att man får se även de sämre sidorna.

    Svara
  5. sofia

    Jag tycker det är fantastiskt att dom faktiskt ”bjuder in” oss tv-tittare i sin vardag. Man får väl ta att dom har sina egenheter. Kanske vi alla skulle bli filmade lite nu & då för att se hur man verkligen beter sig i vardagliga livet och vilken ton man har. 😉

    Svara
  6. silverbjälke

    Jag tycker Daniel Z var väldigt mild mot hästskötaren, Hon är därheladagen och har 1 häst på box att ta hand om, hon är van vid hästen och känner till behovet. såg ni hur hästen var känslig på ryggen? Att inte komma ihåg att slå på maskinen för uppmjukande av ryggen när man är på årets viktigaste grej med hästen är uselt, Att inte spola av sand i pälsen där det snart ska sitta skydd är tabu. Jag hade blivit skitarg med all rätt.

    Jag tycker det är bra att detta visas, då framgår verkligen hur noga varenda detalj är.

    Svara
  7. jannike

    Jag älskar programmet och ser inte mkt dåligt i någons aggerande, sen ska man inte glömma att programmet är väldigt vinklat emellanåt, Lisen och Peder ”helyllefamiljen” där man visar hur de umgås med sina barn m.m. Charlotte och Rasmus ”kallare” i allt framförande och man visar inte mycket alls med deras barn. TV är vinklat allt som oftast men det glömmer folk omedelbart.
    Sen så brukar min hästs kiropraktor klämma på olika punkter på ryggen för att kolla rörligheten och så uppfattade jag att Daniel gjorde på sin häst

    Svara
    • silverbjälke

      Ja det gjorde han, särskilt ”andra klämmet” medans det räcke att han vidrörde lätt i första rörelsen (som sedan övergick i punktprovokation) för att hon skulle reagera. men visst provocerade han medvetet punkter för att:
      1, själv se dagskänslan
      2, tvinga hästen att stretscha uppåt och ”svanka ur”
      3, demonstrera känsligheten för hästskötaren

      Svara
      • Serafim

        Jag såg också kommentarerna och tycker precis som du. Jag hade varit vansinnig. Det är hennes jobb att ta hand om hästen och att slarva på det sättet på årets viktigaste tävling är helt enkelt oförlåtligt. Jag tycker också att Daniel Z var väldigt mild mot henne. En så pass stor tävling och bara en häst att ta hand om så fattar jag inte vad sjutton hon pysslat med hela dagen. Spola benen tar några minuter… och att kontrollera att grejerna funkar är en självklarhet.

        Svara
        • Birgitta

          Som sagt så var det hästskötarens sista tävling med hästen och hon var kanske för uppfylld av känslor pga detta att det tyvärr gick ut över arbetet. Inte en ursäkt men väl en förklaring.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>